Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για την 11η Νοεμβρίου 1912

Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1912, ο απελευθερωτής Ελληνικός Στόλος προσέγγισε τη Χίο και αποβίβασε τα Ελληνικά στρατεύματα στο νησί. Οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας το πολυπόθητο άγγελμα της Ελευθερίας. Η ιστορική αυτή ημερομηνία σηματοδοτεί τη δικαίωση των θυσιών των προγόνων μας και την ενσωμάτωση του νησιού μας στην Μητέρα Ελλάδα.

Από τότε, οι Χιώτες και οι Χιώτισσες, τιμούμε κάθε χρόνο την επέτειο της Απελευθέρωσης. 106 χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε όσους έδωσαν το αίμα τους για να είναι τα νησιά του Αιγαίου ελεύθερα.

Αποτίουμε τον απαιτούμενο φόρο τιμής και επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στα έργα της Ειρήνης και της Προκοπής, αλλά και την αποφασιστικότητά μας για την προάσπιση της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Καλώ το σύνολο των συμπολιτών μας να δώσουν το παρών στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις που και φέτος οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου.  Δεν πρόκειται για τυπική υποχρέωση, αλλά για υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης και οφειλόμενο χρέος τιμής και σεβασμού στους προγόνους μας, τους αγώνες και τις θυσίες τους.

Αιώνια και άσβεστη η μνήμη των Ηρώων του 1912.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.