Μήνυμα του Αντιπερφερειάρχη Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

Η 18η Απριλίου, έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Πρόκειται για μια μέρα με στόχο την  ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Πολιτείας για τα πολιτιστικά αγαθά, τόσο άυλα όσο και υλικά, και η ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι μια σταθερή, πολύτιμη και διαχρονική περιουσία που δεν μπορεί να αποτιμηθεί καθώς η αξία της είναι ανεκτίμητη.  Η ιστορική ιδιαιτερότητα του τόπου μας σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος στο οποίο βρίσκονται τα μνημεία μας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας του τόπου μας.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο: «είναι μεγάλη και σημαντική η ευθύνη για τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση της ζωντανής τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς στις επόμενες γενιές τόσο της Χίου όσο και της Διασποράς μας.  Συνεχίζουμε να προάγουμε τον πολιτισμό μας με τη συνδρομή μας σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν και προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά με κύριο μέλημα τις δράσεις για τη διάσωση, διαφύλαξη και ανάδειξη μνημείων, εθίμων και παραδόσεων που αποτελούν σημείο αναφορά και γενικότερου ενδιαφέροντος της περιοχής μας.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.