Μία αυτοκτονία –σόκ  στον Βόλο και ο στολισμός στους δρόμους  των πόλεων…

 

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε το Σάββατο 12 τρέχοντος  ο 62χρονος Γιώργος Καλλέργης γνωστός επιχειρηματίας του Βόλου, μέσα στην καφετέρια που διατηρούσε στο κέντρο της πόλης.

Η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook, πριν από δέκα μέρες, μαρτυρούσε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, λόγω των συνθηκών της καραντίνας που επέβαλαν και τη μη λειτουργία της εστίασης.

Συγκλονισμένη η κοινωνία στον Βόλο προσπαθεί να πιστέψει ότι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της πόλης αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του…..

Τον νεκρό φέρεται να βρήκαν κοντινά του πρόσωπα που πήγαν στην καφέτερια καθώς τον αναζητούσαν καθώς κατά πληροφορίες δεν είχε δώσει σημεία ζωής για τουλάχιστον 24 ώρες.

Ο 62χρονος Καλέργης έβαλε τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού από τη σκάλα που οδηγούσε στον πάνω όροφο της καφετέριας όπου βρίσκονταν οι βοηθητικοί χώροι του μαγαζιού.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr ο Γιώργος Καλέργης υπήρξε επιχειρηματίας με έντονη δραστηριότητα, αφού διατηρούσε μεγάλη βιοτεχνία παραγωγής παιδικών ενδυμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, ενώ πριν την έναρξη του πολέμου στη Συρία λειτουργούσε εργοστάσιο παραγωγής παιδικών ρούχων στη χώρα της Μέσης Ανατολής με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα ο Γιώργος Καλέργης υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Βόλου, αλλά και αρωγός πολλών άλλων φιλανθρωπικών σωματείων της Μαγνησίας.

Στις 2 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Καλέργης είχε κάνει την τελευταία ανάρτησή του στο Facebook στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε τα εξής:

«Τελικά δεν ξέρω πόσοι θα επιβιώσουν μετά από τα τραγικά και ελλιπή μέτρα που παίρνουν με δικτατορικό τρόπο οι κυβερνώντες που αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα ….. από τον μισθό τους, πόσες επιχειρήσεις θα αφανιστούν. Εκείνο που είναι επικίνδυνο θα το πω με τα λόγια του Αϊνστάιν: Ο κόσμος θα υποφέρει όχι από εκείνους που κάνουν το κακό, αλλά από εκείνους που τους βλέπουν και δεν μιλάνε !!!!!! Καληνύχτα».

…………………………………

Μία σημαντική προσωπικότητα του Βόλου  τερμάτισε τη ζωή του δι απαγχονισμού…. Η ψυχολογική του κατάσταση σύμφωνα με το σημείωμα που αναρτήθηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν καλή….

Έτσι απλά ο covid 19 έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους σε απόγνωση. Μία κατάσταση που δεν γνωρίζουμε την πορεία και την  κατάληξη της. Πόσες είναι οι αντοχές των πολιτών στον συνεχή εγκλεισμό, τα σκληρά μέτρα, την απαγόρευση ακόμη και οικογενειακών συγκεντρώσεων στις γιορτές, την απαγόρευση του εκκλησιασμού για τους πιστούς, τα κλειστά σχολεία, την ενδοοικογενειακή βία;

Η οικονομική κατάρρευση μικρών επιχειρήσεων και τα λουκέτα στην αγορά που θα έρθουν συντόμως θα δείξουν την επίπτωση στην οικονομία της πανδημίας και των μέτρων που πάρθηκαν.

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα είναι πλέον όπως πριν όταν η πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της  θα λάβουν τέλος. Προς το παρόν μας …προειδοποιούν ότι ο Ιανουάριος θα είναι πολύ δύσκολος μήνας. Άρα και νέα μέτρα και νέοι θάνατοι και νέοι ασθενείς και παράταση του εγκλεισμού…

Άραγε πότε θα λάβει τέλος αυτός ο εφιάλτης;

Φώτα και λαμπιόνια στις κλειστές αγορές στολίζουν οι Δήμοι για να τα δει ποιος; Οι έμποροι που αύριο θα κλείσουν τα μαγαζιά τους; ή οι πολίτες που τους απαγορεύεται η κυκλοφορία; Κι αν σκεφτούμε ότι τα φωτάκια ανάβουν  μόνο νύχτα ποιος θα τά βλέπει; Οι πολίτες στις φωτογραφίες;

Μήπως πρέπει αυτό το καρναβάλι με φάτνες σε πλατείες που δεν κάθεται και δεν περνά κανείς από εκεί βράδυ  και τα πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα λαμπιιόνια σε νεκρές ερημικές αγορές να σβήσουν; Να πούμε < Σβήσε τα Φώτα Δήμαρχε>… Πόσα άραγε χρήματα σπαταλήθηκαν για το μασκαραλίκι αυτό της φιγούρας για ψήφους όταν θα μπορούσαν να δοθούν σε πληγέντες από τον covid 19;

Αιωνία η μνήμη του συμπατριώτη μας από τον Βόλο Γιώργου Καλλέργη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Πηγή: magnesianews.gr

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια. 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.