Μία κινητοποίηση που άφησε αδιάφορους τους Χιώτες πολίτες

Γράφει ο Π. Κυδώνης

Κινητοποίηση χωρίς έντονο ενδιαφέρον από τους Χιώτες για το μεταναστευτικό.

Διοργάνωση που δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αποτέλεσε η κινητοποίηση του Σάββατου, στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας, αφού το πλήθος δεν ξεπέρασε τα 600 έως 700 άτομα, κάτι που αποτυπώνει την ξεκάθαρη θέση των Χιωτών για το μεταναστευτικό.

Την κι­νη­το­ποί­η­ση διορ­γά­νω­σε η Συ­ντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Κα­τοί­κων και Αι­ρε­τών της Χίου μαζί με τα Το­πι­κά Συμ­βού­λια Συ­κιά­δας – Λα­γκά­δας – Καρ­δα­μύ­λων και Βρο­ντά­δου.

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού, φαίνεται ξεκάθαρα να έχει αφήσει πίσω του ο Χιώτης πολίτης, αφού συνεχίζει την καθημερινότητά του στην κεντρική αγορά της Χίου, την στιγμή που είχε προσκληθεί να συμμετάσχει σε έντονη διαμαρτυρία το Σάββατο 24 Απριλίου στο λιμάνι ενάντια της νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών.

Το παρόν έδωσαν ελάχιστοι για τα δεδομένα του νησιού, ενώ την ίδια ώρα η κεντρική αγορά έσφυζε από πλήθος κόσμου.

Το γνωστό πρόβλημα του Μεταναστευτικού βρίσκεται πίσω μας, όπως φαίνεται και από τα τελευταία δεδομένα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υπουργού Νότη Μηταράκη, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές σήμερα στη ΒΙΑΛ διαμένουν λιγότεροι από χίλιοι μετανάστες, ενώ είναι γνωστό ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταγραφεί μέχρι και 6.000 άτομα.

Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Χρειάζεται η νέα δομή στο νησί μας, ναι ή όχι;

Χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε την αγωνία του Χιώτη για το μέλλον του και για την ασφάλεια του αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο μια αλήθεια. Είναι σε όλους μας ξεκάθαρα, -θέλω να πιστεύω-, τα αποτελέσματα της αποσυμφόρησης του νησιού και ειδικά στο κέντρο της πόλης, αφού η κυκλοφορία μεταναστών είναι ελάχιστη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η στρατηγική της κυβέρνησης έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και στην μείωση των μεταναστευτικών ροών του τελευταίου έτους.

Η ερώτηση όμως είναι η εξής: Τι θα γίνει αν η Τουρκία ελευθερώσει τα παράλια και ξεχυθούν ανθρώπινες ζωές ξανά στο Αιγαίο;

Πού θα μεταφερθούν, πού θα φιλοξενηθούν την ώρα που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να κλείσει τη ΒΙΑΛ;

Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τις πολιτικές διαφορές, και ιδίως εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ακραίων πολιτικών “πιστεύω”, που αποτελούσατε την πλειοψηφία στην κινητοποίηση του Σαββάτου και να βοηθήσουμε τα νησιά μας για ένα καλύτερο αύριο.

 

Ίσως και μία νέα δομή, έστω 500 – 1000 ατόμων είτε στο Θόλος, είτε στο “18”, είτε στις Μπαμπακιές είτε οπουδήποτε αλλού, να είναι η μόνη λύση για να πορευθούμε του προβλήματος που λέγεται Ανεξέλεγκτο Μεταναστευτικό….

Φιλικά Παντελής Κυδώνης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.