“Μαθαίνω την αξία του νερού” – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α για παιδιά

Σειρά εκπαιδευτικών ενημερώσεων θα πραγματοποιήσει η ΔΕΥΑ Χίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές ως προς την αξία του νερού ως φυσικού πόρου στις ζωές μας αλλά και στο περιβάλλον. Η πρώτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Σχολείο Χίου, με ακροατές την Β’ και Γ’ τάξης στου 2ου Δημοτικού Σχολείου Παναγιάς Ερειθιανής Βροντάδου:

Με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση των μαθητών του νησιού μας για το αγαθό του νερού η Δ.Ε.Υ.Α. Χίου ξεκίνησε σειρά επισκέψεων σε σχολεία του νησιού μας. Η αρχή έγινε την Τετάρτη 13 Μαρτίου από το Ειδικό Σχολείο Χίου , στο οποίο φιλοξενήθηκαν και μαθητές της Β’ και Γ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου.
Η εν λόγω δράση της Δ.Ε.Υ.Α Ν. Χίου στοχεύει στο να κατανοήσουν και να αντιληφθούν τα παιδιά από μικρή ηλικία την εξαιρετική σημασία του νερού ως φυσικού πόρου, το γεγονός ότι τα υδάτινα αποθέματα δεν είναι ανεξάντλητα αλλά και το ότι η ορθή διαχείριση του νερού είναι ευθύνη τόσο της πολιτείας όσο και του καθενός από εμάς ως ενεργού πολίτη. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού μαθαίνουν και κατανοούν τον φυσικό κύκλο του νερού, τις χρήσεις του αλλά και την επεξεργασία του πόσιμου νερού. Ταυτόχρονα εκπαιδεύονται να εντοπίζουν τις πιο δαπανηρές οικιακές χρήσεις του νερού και παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να επεξεργαστούν και να διατυπώσουν οι ίδιοι πρακτικές ιδέες και οδηγίες για την εξοικονόμηση του νερού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.