Μαριάνθη Καφετζή: «Είναι χαρά μου αλλά και μεγάλη πρόκληση η διεκδίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»

 

Ποδαρικό για τον Οκτώβριο έκανε στον ΑΝΤ1 Αιγαίου την 1η του μηνός  η κα Μαριάνθη Καφετζή δίνοντας μια ακόμη συνέντευξη στον Κώστα Κυδώνη και στην εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 Αιγαίου».

Η κα Καφετζή είναι υποψήφια για το χρίσμα της Νέας  Δημοκρατίας στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ανήκει στη νέα γενιά πολιτικών που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά « δεν λέει μεγάλα λόγια, δεν δίνει υπερβολικές ή ψεύτικες υποσχέσεις αλλά βλέπει στα μάτια τον πολίτη με ειλικρίνεια και εντιμότητα.»

Σπούδασε οικονομικά, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και από πολύ μικρή είχε ασχοληθεί με τον εθελοντισμό. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων έφυγε πρόωρα μετά από τροχαίο στα 22 του χρόνια.

Έχει πολιτευτεί με την Νέα Δημοκρατία και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ζαππείου Μεγάρου.

Η καταγωγή της είναι από την πλευρά του πατέρα από την Λήμνο και από την πλευρά της μητέρας  από τις Οινούσσες.

Δηλώνει ότι θα εργαστεί ώστε τα νησιά μας να γίνουν μία πρότυπη Περιφέρεια για την Ελλάδα αλλά  γιατί όχι και για την Ευρώπη.

Για τον σκοπό αυτό θεωρεί ότι το μέλλον της Περιφέρειας  βρίσκεται στον Τουρισμό ο οποίος με τους κατάλληλους  χειρισμούς μπορεί να  αναπτυχθεί και να γίνει η βάση ώστε να μπορούν τα νησιά μας να κρατήσουν τους νέους  και να προσκαλέσουν αυτούς που έχουν φύγει να επανέλθουν δίνοντάς τους καλές οικονομικές προοπτικές αλλά και ποιότητα ζωής.

Θαυμάζει και στηρίζει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς που κάνει πράξη αυτό που υπόσχεται.

«Πάρτε το προεκλογικό φυλλάδιο της Νέας Δημοκρατίας και ελέγξτε το να δείτε πόσα έχουν γίνει πράξη από αυτά που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα δείτε ότι το ποσοστό βρίσκεται  στο 90 %. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να μην θαυμάζω αυτό τον άνθρωπο και να μην είμαι υπερήφανη που τον στήριξα και συνεχίζω να στηρίζω;

Εξάλλου ποτέ δεν έκρυψα ότι κομματικά ανήκω στην Νέα Δημοκρατία.»

Για τις σχέσεις μας με τους γείτονες εξ Ανατολών είναι αρκετά προβληματισμένη και θεωρεί απαράδεκτη  την επιθετική ρητορική και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

«Ευτυχώς έχουμε μία ψύχραιμη κυβέρνηση που δεν ακολουθεί τον κατήφορο αλλά έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές τις οποίες θα υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα. Αυτό το γνωρίζουν οι γείτονες μας  και ελπίζω να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Η  Κυβέρνηση έχει καταφέρει να διεθνοποιήσει το θέμα και να κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλάβει ότι δεν είναι ένα πρόβλημα Ελληνοτουρκικό αλλά ένα πρόβλημα Ευρωπαϊκό.»

Σε ερώτηση του Κώστα Κυδώνη για τα έργα στην Περιφέρεια που έχουν βαλτώσει ή προχωρούν πολύ αργά, η κα Μαριάνθη Καφετζή, δήλωσε:

«Με θλίβει αυτή η κατάσταση, αν και νομίζω ότι την τελευταία τριετία έχουν προχωρήσει με ικανοποιητικούς ρυθμούς αρκετά από αυτά. Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να προχωρήσουν  τα έργα που έχουν μείνει πίσω αλλά και να γίνουν χίλια ακόμη. Αυτό είναι το όραμά μου, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να διεκδικώ την θέση της Περιφερειάρχη.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Περιφέρεια το θεωρώ μεγάλη πρόκληση αλλά και κίνητρο για περισσότερη δουλειά από την πλευρά μου. Και ξέρετε, είναι πολύ βασικό ο εκάστοτε πολιτικός άρχοντας να έχει άριστες σχέσεις με την κεντρική κυβέρνηση, πράγμα που η Μαριάνθη Καφετζή νομίζω ότι το έχει κατακτήσει και θα το χρησιμοποιήσει προς όφελος των Νησιωτών μας.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.