Μείωση αναλωσίμων Διαβητικών

 

Στις 8 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε απόφαση του ΕΟΠΥΥ, που μειώνει την αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες εν είδη τεχνητού παγκρέατος, για τους διαβητικούς τύπου Α. Η μείωση αυτή φτάνει περίπου τα 130€ το μήνα, μιας και η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πηγαίνει στα 20€. Για να λειτουργήσει η αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες το μήνα. Οι αισθητήρες αυτοί, είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί λειτουργούν μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, και μπορεί ο ίδιος ο ασθενής, ο φροντιστής, πολύ περισσότερο ο γονιός των παιδιών να επεμβαίνει, όταν το παιδί πάει να κάνει υπογλυκαιμία και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα μέσω των κανονισμών των παροχών του ΕΟΠΥΥ, το γνωστό ΕΚΠΥ, προχωρούν βήμα – βήμα μέσω των περικοπών, τη λογική ενός ελάχιστου πακέτου παροχών και από κει και πέρα ο καθένας ανάλογα με το πορτοφόλι του θα έχει και τις ανάλογες παροχές. Άλλωστε, η ίδια η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ομολογεί ότι στηρίζεται στους νόμους όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και στη λογική των κλειστών προϋπολογισμών. Στα πλαίσια αυτά, εξομοιώνει την αποζημίωση των αισθητήρων προς τα κάτω με το κόστος των παροχών των ταινιών μέτρησης σακχάρου γενικότερα για τους διαβητικούς, όπως οι ίδιοι παραδέχονται.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας καθώς και να παρέχονται δωρεάν σε όλους όσους πάσχουν από διαβήτη όλα τα σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, φάρμακα, αντλίες νέας τεχνολογίας, αναλώσιμα, εξετάσεις είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους διαβητικούς και τις οικογένειές τους και, μαζί με τα Σωματεία και τους Συλλόγους μας, τους καλούμε να δώσουν αγώνα ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση του ΕΟΠΥΥ. Στηρίζουμε τη σχετική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στη 1 μ.μ.

Εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η ΕΣΑμεΑ να πάρει θέση και να κινητοποιηθεί ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση.

Καλούμε τα Α/θμια Σωματεία να καταδικάσουν την απόφαση του ΕΟΠΥΥ και να απαιτήσουν την απόσυρσή της.

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε σε αυτά που σήμερα η σύγχρονη επιστήμη επιτάσσει, να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι τα έχουν ανάγκη.

           Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τον εαυτό μας, τους ανθρώπους μας.

Οι άνθρωποί μας, τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμοι!!!

Με Εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της ΠΟΑμεΑΒΑ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 Σοφία Μιχάλα                                                                       Νέστορας Ξυλάς

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.