Μεγάλη ένταση και αυτή την φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου (Βίντεο-φωτο)

 

 

Επεισοδιακή για μια ακόμη φορά η 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 11-5-2022, σε τέτοιο σημείο που για μια ακόμη φορά αναγκάστηκε ο Πρόεδρος  κος Παύλος Καλογεράκης  να διακόψει για ένα δεκάλεπτο την συνεδρίαση και μετά να ζητά από τους Δημοτικούς Συμβούλους , σε έντονο τόνο, τι πρέπει να κάνει σε ανάλογες  περιπτώσεις στο μέλλον εκφράζοντας τον προβληματισμό μα… και την αγανάκτησή του!

Τα  θέματα που ξεχωρίσαμε είναι τα εξής:

Ο Δήμαρχος Χίου κος Σταμάτης Κάρμαντζης αναφέρθηκε στο θέμα των κατασχετηρίων που εστάλησαν από τις Υπηρεσίες σε πεντακόσιους περίπου συμπολίτες μας, σε κάποιους από τους οποίους έγινε και δέσμευση ΑΦΜ για χρέη προς τον Δήμο.

Ο κος Δήμαρχος ανέφερε ότι οι δημότες ειδοποιήθηκαν εγκαίρως αλλά αδιαφόρησαν ή δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή.

Οι δεσμεύσεις ΑΦΜ – κατασχετήρια γίνονται σχεδόν αυτόματα, υπάρχει νομοθεσία που κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να παραβλέψει γιατί θα έχει συνέπειες. «Εμείς προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε.»

Για το θέμα του Κολυμβητηρίου ο κος Δήμαρχος είπε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει το έργο όσο το δυνατόν καλλίτερα και γρηγορότερα.

Ο κος Κυρίακος Ζωάνος , αναφέρθηκε στο θέμα του λιμανιού στα Λημνιά της Βολισσού και μας έδωσε την ευχάριστη είδηση ότι το έργο πήρε παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και ότι μέχρι τότε ευελπιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί.

Αίσθηση έκανε η δήλωση του κου Βασίλη Μυριαγκού, Προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ, που είπε ότι «το νερό πράγματι είναι ένα αγαθό το οποίο δίνουμε δωρεά! Όσα εισπράτει η ΔΕΥΑΝΧ πάνε για έξοδα μισθών, ρεύματος, συντηρήσεων κλπ.»

Αναφορά έκανε και στο ποσό των 4.200.000 ευρώ που οφείλουν συμπολίτες μας και αρνούνται να πληρώσουν!

Θετική είδηση η επιχορήγηση 60.000 ευρώ για την αφαλάτωση στην περιοχή Νοσοκομείου, μια αφαλάτωση «που μας έβγαλε παλικάρι πέρσι το καλοκαίρι που επισκέφθηκαν την Χίο εκατό χιλιάδες άνθρωποι.»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Γιάννης Ξενάκης είπε για το έργο στην Κώμη Καλαμωτής ότι ευελπιστεί να έχει ολοκληρωθεί το 70% μέχρι τέλος Ιουνίου, να γίνει παύση εργασιών για Ιούλιο και  Αύγουστο, με την συγκατάθεση της Προϊσταμένης Αρχής , και συνέχιση εργασιών τέλη Σεπτέμβρη ώστε να υπάρξει η λιγότερη δυνατή όχληση στους καταστηματάρχες την περίοδο αιχμής.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.