Μεγάλη ένταση και αυτή την φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για την ΔΙΑΝΟΧ

 

 

Επεισοδιακή για μια ακόμη φορά η 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 19-5-2022και είχε μοναδικό θέμα την ΔΙΑΝΟΧ, δηλαδή την δημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται τα ανακυκλώσιμα υλικά και απορρίμματα.

Αν και δεν παρέστη στην συνεδρίαση  ο κος Δήμαρχος αλλά ούτε και κανείς από την παράταξή του, υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης, κυρίως με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κου Παύλου Καλογεράκη, αφού εκείνος ήταν που  εισέπραξε τα πυρά κάποιων για την αποχή της Δημοτικής Αρχής αλλά και του προέδρου της ΔΙΑΝΟΧ.

Η κορύφωση της έντασης έγινε όταν ο κος Μανώλης Στάθης είπε απευθυνόμενος προς τον κο Καλογεράκη ότι «αυτό που γίνεται είναι ένα θέατρο, μια φαρσοκωμωδία και εσείς είστε ο σκηνοθέτης!».

Ο κος Καλογεράκης αντέδρασε έντονα και είπε ότι από την πλευρά του έκανε ό,τι μπορούσε για να παραστεί τουλάχιστον ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ αφού η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην παραστεί.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έπρεπε να βρίσκεται εδώ. Το χρήμα και η εταιρεία που διαχειρίζεται είναι δημόσια και πρέπει να λογοδοτεί.  Έτσι κι αλλιώς δεν έχει να κρύψει τίποτα. Τώρα, με την μη συμμετοχή του, είναι έκθετος.»

Ο κος Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος  έθεσε το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΙΑΝΟΧ που θα κάνει συνεταίρους τους Δήμους Φούρνων και Ικαρίας με απώτερο σκοπό την μεταφορά των απορριμμάτων από εκεί στην Χίο.

Ζήτησε για ακόμη μια φορά να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο για το ίδιο θέμα με την συμμετοχή των Δημάρχων Χίου, Ικαρίας, Φούρνων, Ψαρών και Οινουσσών καθώς και τον προέδρων των τοπικών συμβουλίων των Μαστιχοχωρίων.

Στο ίδιο πνεύμα και όλοι οι υπόλοιποι ομιλητές οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την μη συμμετοχή του κου Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον κο Μανώλη Βουρνού να ζητά για μια ακόμη φορά την παραίτηση του αλλά και την ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις επανειλημμένες απουσίες οι οποίες απαξιώνουν τον θεσμό.

Η Συνεδρίασε έληξε χωρίς να παρθούν κάποιες ιδιαίτερες αποφάσεις ή ψήφισμα.

Απ΄ότι φαίνεται θα ζητηθεί ξανά από τον Πρόεδρο, η σύγκλιση νέου Δημοτικού Συμβουλίου με το ίδιο θέμα, στο άμεσο μέλλον.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.