Μεταβολή του καιρού από σήμερα Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους

 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη Δευτέρα (08-02-2021) στα δυτικά και βαθμιαία στα βορειοανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους, τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

 

Α. Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

  1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (08-02-2021)

α. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και βαθμιαία η Δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

β. Από τις μεσημβρινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, σταδιακά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

 

  1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (09-02-2021)

α. Από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10-02- 2021).

β. Από τις βραδινές ώρες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10-02-2021) τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς η Θράκη.

 

Β. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν τη Δευτέρα (08- 02-2021), οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα :  https:/bit.ly/2FpWn5k

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους :  https://bit.ly/3lCdFLR

Έντονα καιρικά φαινόμενα :  https://bit.ly/34RCaxI

 

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου στο τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό (100), στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου στο τριψήφιο αριθμό (199) και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στα τηλέφωνα επικοινωνίας 22710 – 44212 και κινητό τηλέφωνο 6957690903 (Ιωάννης Κουντουριάδης).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.