Με μεγάλη επιτυχία έγινε η δράση για τον καρκίνο του μαστού στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα από τον Δήμο Χίου και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

    

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η δράση με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο – μήνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2022.

Την δράση διοργάνωσαν το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου με αρωγό τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ».

Στόχος της δράσης ήταν να μεταδοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και συμπαράστασης για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους αλλά και να ενημερωθούν όλοι για τον προληπτικό έλεγχο.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές, επαγγελματίες Χιώτες κομμωτές οι οποίοι ανέλαβαν να υλοποιήσουν την δωρεά μαλλιών για τη δημιουργία περουκών για τις ανάγκες καρκινοπαθών που χάνουν τα μαλλιά τους λόγω των θεραπειών.

Πολλά κορίτσια και κυρίες προσέφεραν τα μαλλιά τους για αυτό τον σκοπό.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες έδωσε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίαςς, κος Γ. Πατεριμός ευχαριστώντας κυρίως τους εργαζόμενους στις δομές που οργάνωσαν την δράση για δεύτερη χρονιά καθώς και τους κομμωτές που αφιλοκερδώς έκοψαν τα μαλλιά για τις περούκες καθώς και τον σύλλογο κομμωτών Χίου  που όλη την χρονιά, τα μέλη του, συγκεντρώνουν κοτσίδες για τον ίδιο σκοπό.

Ο κος Πατεριμός ανέφερε ότι όλο τον Οκτώβρη είχαν χρωματιστεί στο χρώμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού(φούξια) το κτίριο της Πρόνοιας, το Λιμάνι της Χίου και το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία.

Η κα Τούλα Βογιατζή, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ζήτησε από τις κυρίες που έχουν ανάγκη για περούκα να τηλεφωνήσουν στο 22710 41125 ώστε να τους δοθεί δωρεάν κάποια και για όσο χρόνο χρειαστεί. Ευχήθηκε επίσης  “ο καρκίνος κάποια στιγμή να είναι ένα ζώδιο και όχι μια άσχημη αρρώστια. Αυτό θα το πετύχουμε με την πρόληψη που εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Ο καρκίνος νικιέται και πρέπει να έχουμε ελπίδα!”

Η κα Βογιατζή αναφέρθηκε και στην  δράση της 30ης  Οκτωβρίου όπου θα γίνει μια πορεία γύρω από τον Κήπο της Χίου όπου θα δοθούν μπλουζάκια και έπαινοι συμμετοχής από τον Δήμο Χίου και τον Σύλλογο και ένας χυμός από τους Χυμούς Χίου σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.