Με μεγάλη επιτυχία το γεύμα αγάπης στο παιδικό χωριό της “Κιβωτού του Κόσμου – Αιγαίου” από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου (Φώτο & Βίντεο)

 

Γεύμα τιμής και αγάπης στο παιδικό χωριό της “Κιβωτού του Κόσμου- Αιγαίου”, στο Αίπος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, στις 12.30 το μεσημέρι από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Με αισθήματα εκτίμησης και αναγνώρισης προς το πρόσωπο του Πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, εμπνευστή και ιδρυτή της ”Κιβωτού του Κόσμου”, η Περιφέρεια τίμησε με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό έργο της “Κιβωτού”. Της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο.

 

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν και τα εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος, που υλοποιήθηκαν με την βοήθεια της Περιφέρειας, καθώς και ιδιωτικών χορηγιών, με στόχο να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.
Πιο συγκεκριμένα, ολυμπιονίκες και παρολυμπιονίκες των νησιών του Βορείου Αιγαίου όπως οι Κώστας Κεντέρης, Στράτος Νικολαΐδης, Κέλλυ Λουφάκη, Παντελής Καλόγερος, Παναγιώτης Μαγδανής.

 

Επίσης μέλη της ομάδας του EURO 2004, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Αντώνης Νικοπολίδης. Παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων. Στην εκδήλωση τελικά δεν παρέστη ο “πρέσβης της κιβωτού του κόσμου”, Πάνος Μουζουράκης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή. Στο τέλος τα παιδιά της “Κιβωτού” τραγούδησαν και παρουσίασαν ένα όμορφο θεατρικό δρώμενο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.