Με μια εξαιρετικά καλαίσθητη γιορτή, η ΑΕΚ εγκαινίασε την «Αγια-Σοφιά Opap Arena» επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά από 19 χρόνια.

 

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη! Αυτό για το οποίο ζούσαν όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ έγινε πραγματικότητα με τον πλέον φαντασμαγορικό τρόπο. Σε μια εξαιρετικά καλαίσθητη γιορτή, που συνδύαζε το συγκινησιακό στοιχείο με ένα υπερσύγχρονο show, η «Ένωση» μπήκε στο νέο της «παλάτι», την «Αγια-Σοφιά Opap Arena».

Το γήπεδο κατακλείστηκε από τους φίλους της ομάδας, που απόλαυσαν κάθε στιγμή της σχεδόν δίωρης διάρκειας των εγκαινίων και έφυγαν χαρούμενοι, συγκινημένοι, «γεμάτοι», αλλά και με τη βεβαιότητα πως η ομάδα αλλάζει σελίδα και γίνεται πολύ πιο ισχυρή έχοντας πλέον το δικό της «οχυρό».

Από τα μεσάνυχτα στο γήπεδο

Δεν είναι υπερβολή. Φίλοι της ΑΕΚ που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα είχαν τέτοια προσμονή για να μπουν στο νέο γήπεδο, που έστησαν… καρτέρι από τα μεσάνυχτα. Από το μεσημέρι και μετά ο κόσμος άρχισε να συρρέει και όσο περνούσαν οι ώρες γινόταν το αδιαχώρητο. Στην μπουτίκ, στους περιβάλλοντες χώρους, σε καφετέριες και εστιατόρια, δίπλα από τον ατσάλινο αετό… Και παντού συνθήματα, φωνές, χαμόγελα αλλά και δάκρυα συγκίνησης. Από ανθρώπους που «μεγάλωσαν» στο παλιό γήπεδο, από παιδιά που δεν το πρόλαβαν… από όλους. Ακόμη κι όσοι δεν αξιώθηκαν να δουν το νέο γήπεδο και «έφυγαν» αυτά τα 19 χρόνια που μεσολάβησαν, ήταν με τον δικό τους τρόπο εκεί. Από οπαδούς που πήγαν στο «Ναό» με τις φωτογραφίες τους, από τη σκέψη τους που δεν έφευγε από το μυαλό…
Όταν ο ήλιος έπεσε και τα φώτα άνοιξαν, το νέο γήπεδο έγινε ακόμη πιο όμορφο. Ο κόσμος της ΑΕΚ, εκστασιασμένος, δεν σταμάτησε να τραγουδά απολαμβάνοντας τη στιγμή που περίμενε τόσο υπομονετικά.

 

Τα δάκρυα του Μελισσανίδη

Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Εκείνος ήταν που πίστεψε στο όραμα όταν όλοι του έλεγαν πως είναι αδύνατο να υλοποιηθεί, εκείνος επέμεινε και κίνησε τα νήματα για να έρθει αυτή η μέρα. «Ευχαριστούμε το πρόσωπο χάρη στο οποίο ζούμε σήμερα αυτό το όνειρο. Τον Δημήτρη Μελισσανίδη», ανέφερε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ με το κοινό να ξεσπά σε αποθεωτικά συνθήματα και τον «τίγρη» να λυγίζει και να δακρύζει.

 

Η αποθέωση του Νεστορίδη

Σιγά που θα απουσίαζε! Ο Κώστας Νεστορίδης φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από τα εγκαίνια. Έστω και σε καροτσάκι, έστω και στα 92 του χρόνια, έστω κι αν πολλοί της δικής του γενιάς ή και μικρότεροι δεν πρόλαβαν να ζήσουν τη μεγάλη στιγμή μαζί του. Ο θρυλικός «Νέστορας» τιμήθηκε όπως του έπρεπε, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο με ένα ολόκληρο γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Εκείνος, φυσικά, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του από το κύμα αγάπης που εισέπραξε.

Guest Star ο… Ρουμπάμπας

Οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς, ο Αντώνης Αντωνίου και η Ναταλία Δραγούμη, έκαναν ειδική αναφορά στον… Ρουμπάμπα. Την ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη, που αρκετά χρόνια πριν, όταν το όραμά του δεν φάνταζε τόσο ρεαλιστικό, είχε εγγυηθεί προσωπικά ότι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει. Ο… Ρουμπάμπας με ένα εκπληκτικό εφέ έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο προσφέροντας μαγικές εικόνες στο κοινό.

 

Οι πατρίδες που δεν ξεχάστηκαν

Κανείς δεν ξέχασε, κανείς δεν θα τις ξεχάσει ποτέ… Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, όπως μαρτυρά και το όνομά του, είναι ένα κέντρο πολιτισμού και ιστορικής μνήμης. Και στα εγκαίνια υπήρχε ξεχωριστή αναφορά για όλες αυτές τις χαμένες πατρίδες. Αυτές από τις οποίες γεννήθηκε η ιδέα της ΑΕΚ.

 

Συγκίνησε ο Βαρθολομαίος, έδωσε το στίγμα του ο Μελισσανίδης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκίνησε με το μήνυμά του. «Το γήπεδο της ΑΕΚ δεν στεγάζει μια ομάδα, αλλά μια ιδέα», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έκανε λόγο για επανίδρυση της ΑΕΚ. «Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε όλοι εδώ. Το έχει η μοίρα μας, μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΑΕΚ απόψε συναντά την ιστορία της, ιδρύεται ξανά», τόνισε μέσα σε αποθέωση από το κοινό.

Αμέσως μετά ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων για την «Αγια-Σοφια Opap Arena» και η νύχτα έγινε… μέρα από ένα φαντασμαγορικό show με πυροτεχνήματα και λέιζερ.

 

Τίμησε τους θρύλους της

Φυσικά η βραδιά δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τους θρύλους της ομάδας, αυτούς που της χάρισαν ένδοξες στιγμές. Από τον Κώστα Νεστορίδη, τον Λάκη Νικολάου, τον Χρήστο Αρδίζογλου, μέχρι τον Χρήστο Κωστή, τον Μιχάλη Κασάπη, τον Ντανιέλ Μπατίστα και τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, 23 παίκτες που έγραψαν ιστορία πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώθηκαν. Λιγότερο από όλους ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (για τον οποίο υπήρχαν κάποιες αποδοκιμασίες από μερίδα του κοινού) και περισσότερο από όλους ο Ντέμης Νικολαΐδης. Αυτός που απουσίαζε, λόγω προβλημάτων υγείας, ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου.

 

Και αυτοί που «έφυγαν» ήταν εκεί

Όποιος ξεχνά το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον. Και η ΑΕΚ φρόντισε στη μεγάλη χαρά των εγκαινίων του νέου γηπέδου να μην ξεχάσει όσους δικούς της ανθρώπους δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτή τη στιγμή. Μέσα από ένα εξαιρετικό βίντεο, παρέλασαν μπροστά στα μάτια όλων μορφές όπως του Κώστα Βουτσά, του Θέμη, του Κώστα Γενεράκη, του Μιχάλη Τροχανά, του Ανέστη Βλάχου, του Παντελή Παντελίδη και φυσικά του Στέλιου Σεραφείδη.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα καταπληκτικό δρώμενο με ηθοποιούς που πέρασαν σαν πρόσφυγες στον αγωνιστικό χώρο και σχημάτισαν με τα σώματά τους «ΑΕΚ», υπό τους ήχους του «Με αεροπλάνα και βαπόρια» της Σωτηρίας Μπέλλου. Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, τον Παντελή Θαλασσινό και ποντιακούς χορούς.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.