Με πανσέληνο στα παλιά μονοπάτια του Κορακάρη

 

Οι «ΦΙΛΟΙ  ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ  ΧΙΟΥ» διοργανώνουν το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου 2021 την 6η  πεζοπορία τους με πανσέληνο. Με οδηγό τo φεγγάρι του Αυγούστου και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι φίλοι της πεζοπορίας θα περπατήσουν στα παλιά μονοπάτια του Κορακάρη υπό το φως της Πανσελήνου.

Η κυκλική διαδρομή μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου, είναι μέτριας δυσκολίας και ο αναμενόμενος χρόνος πορείας είναι περίπου 3 με 3,5 ώρες. Τα μονοπάτια της διαδρομής συντηρήθηκαν πρόσφατα από μέλη και φίλους του συλλόγου με εθελοντική εργασία.

Συγκέντρωση: Κυριακή 22 Αυγούστου στις 19:00 στο θέατρο του Καστρομηνά, εκτός αν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση.

Δήλωση συμμετοχής ( ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ): Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20/8 (10.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00) στην κα Βορριά Ματούλα και στο τηλέφωνο 697 93 45 324. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Παπούτσια πεζοπορίας, φακός κεφαλής, μπαστούνια πεζοπορίας (μπατόν), σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και μακρύ παντελόνι. Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.

Ο «Σύλλογος Φίλοι Μονοπατιών Χίου» θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διοργάνωση της δράσης. Οι συμμετέχοντες με την δήλωση συμμετοχής τους δηλώνουν ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατύχημα, τραυματισμό.

Περιγραφή της διαδρομής. Από το θέατρο του Καστρομηνά θα διασχίσουμε το δάσος και στη συνέχεια με δρόμο μήκους 900μ. περίπου  θα φτάσουμε στο Μονοδέντρι. Από εδώ θα ανηφορίσουμε στο παλιό μονοπάτι δίπλα στο ρέμα. Φτάνοντας στο διάσελο της Ψαρόπετρας θα κινηθούμε βόρεια και θα φτάσουμε στα βράχια με τους Αμμωνίτες, όπου θα περιμένουμε και θα  απολαύσουμε την ανατολή του φεγγαριού. Κατόπιν θα κατηφορίσουμε συντεταγμένα και προσεκτικά ( αφού το μονοπάτι για 1 χλμ. περίπου είναι κάπως τραχύ ) προς το θέατρο Καστρομηνά διασχίζοντας το δασάκι της Αγ. Άννας.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα και ισχύοντα μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.