«Μηδενική ανοχή στην κυνικότητα»: Οι συμβολισμοί της αποπομπής Λιβανού και της διαγραφής Δούκα

Πρωτοβουλία με πολλαπλούς συμβολισμούς ήταν η ακαριαία κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αποπέμψει χωρίς δεύτερη σκέψη από την κυβέρνησή του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και να ανάψει το πράσινο φως για την άμεση διαγραφή από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του νυν δημάρχου Σπάρτης και πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα.
Παρά το γεγονός ότι ο επίμαχος «κυνικός» διάλογος ανάμεσα στον κ. Δούκα και τον κ. Λιβανό για την «εποποιία» της… εξαγοράς των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2007 έγινε πριν από ημέρες, όταν γνωστοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η ύπαρξη του του σχετικού βίντεο και ενημερώθηκε ο κ. Μητσοτάκης άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι εξελίξεις έτρεξαν με σχεδόν αστραπιαία ταχύτητα, καθώς, όπως λένε αρμόδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ήταν εκνευρισμένος και πήρε τις αποφάσεις του χωρίς να περιμένει ούτε να «παίξει» το θέμα στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ούτε να εκδηλωθεί κάποια αιτίαση από την αντιπολίτευση, καθώς τα όσα ειπώθηκαν στη Σπάρτη ξύπνησαν μνήμες που έχουν άμεση σχέση με την ουσιαστική χρεωκοπία του 2009 και τη δεκαετή μνημονιακή περιπέτεια που βίωσε εν συνεχεία η χώρα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.