ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ κ. ΒΡΟΥΛΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

 

 

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για τους απανταχού Έλληνες. Ημέρα που γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας και μας θυμίζει το μεγαλείο του Έθνους μας.

Τιμούμε το Έπος του ’40, τότε που η Ελλάδα μας όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στην επεκτατική πολεμική τακτική των ενωμένων Ιταλογερμανικών φασιστικών δυνάμεων και άλλαξε τον ρου της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Σήμερα, 82 χρόνια μετά, η Πατρίδα μας αντλώντας δύναμη και αυτοπεποίθηση από το ιστορικό «ΟΧΙ» του 1940 στέκεται υπερήφανη απέναντι στην ιστορία της και καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος για να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία του ελληνικού λαού. Ως Έλληνες οφείλουμε ενωμένοι και με εφόδια την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία να πορευθούμε σε ένα λαμπρό αύριο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, με υπερηφάνεια για τους νικηφόρους αγώνες του χθες αλλά και με αισιοδοξία για το μέλλον, καλεί όλους τους κατοίκους του νομού μας, σε κάθε σπίτι να κυματίζει η Γαλανόλευκη σημαία μας.

 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

Βρουλής Παντελής

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.