ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Όπως κάθε χρόνο και φέτος τιμάμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπου η μεγάλη ψυχή της Πατρίδας μας απέδειξε περίτρανα τη γενναιότητα, την τόλμη αλλά και την πίστη σε υψηλές αξίες και ιδανικά. Οι αγώνας της λευτεριάς, έγινε αλησμόνητο έπος και αστείρευτη  πηγή δύναμης, έμπνευσης και περηφάνιας για όλους εμάς. Μας υπενθυμίζει ότι ενωμένοι οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση, δυσκολία και απειλή.

Σήμερα, παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια, η «Εποποιία του Σαράντα» εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή, να διδάσκει και να κινητοποιεί τη σκέψη και το έργο μας για την ευημερία, την ειρήνη και τη δημοκρατία. Σε σκοτεινές εποχές, ανάβει στην καρδιά τη φλόγα της δύναμης για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, κρατώντας υψηλό το φρόνημά μας. Το μεγάλο εκείνο «ΟΧΙ» αποτελεί ανεξίτηλο σύμβολο αντίστασης σε κάθε βίαιη ενέργεια, και διαχρονικό σύνθημα κατά του φασισμού.

Χρόνια Πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τους ακοίμητους φρουρούς της Πατρίδας!

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Ζήτω το Έθνος! Ζήτω οι Ένοπλές Δυνάμεις μας!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.