Μηταράκης: Η Κυβέρνηση έχει δώσει ένα σημαντικό πακέτο μέτρων για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση

Σε τηλεοπτική συζήτηση που παρευρέθηκε ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης έκανε λόγο για το αγροτικό ζήτημα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου, κ. Σεραφείμ Κοτρώτσου, σημείωσε πως «διάλογος σημαίνει ότι προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που είναι εφικτές, ρεαλιστικές και αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα. Είδατε τις διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες, είδαμε τις διαδηλώσεις σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Υπάρχουν θέματα με την ΚΑΠ, υπάρχουν θέματα με την αγρανάπαυση, υπάρχουν θέματα με εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σε κάποια σημεία δημιουργούν ένα περιβάλλον άδικο για τον Ευρωπαίο αγρότη».

«Υπάρχουν οικονομικά ζητήματα, όπως το θέμα του πετρελαίου, όπως το θέμα του ρεύματος, όπως το θέμα των αποζημιώσεων. Σε αυτά έχει απαντήσει η Κυβέρνηση. Με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης να επιστρέφεται και το 2024, με έκπτωση στο ρεύμα», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης ότι «είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση να έχει ένα ανοιχτό διάλογο με τους αγρότες. Και ο Λευτέρης ο Αυγενάκης, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θέλει να συζητήσει, να βρούμε λύσεις, αλλά να βρούμε λύσεις στα όρια του εφικτού. Λύσεις και σε ελληνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Κυβέρνηση έχει δώσει ένα σημαντικό πακέτο μέτρων για να αντιμετωπίσει την κρίση. Στην πράξη ο Πρωθυπουργός πήρε τα μέτρα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.