Μηταράκης: Κρίσιμο να λύσουμε ολοκληρωμένα το πρόβλημα ύδρευσης για την ποιότητα ζωής και για την τουριστική ανάπτυξη της Χίου

 

Στα εγκαίνια της νέας μονάδας αφαλάτωσης, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Κοντάρι παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

«Για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Χίου, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη είναι κρίσιμο να λύσουμε ολοκληρωμένα το πρόβλημα ύδρευσης του νησιού», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Σημείωσε επίσης, ότι πιστεύει στις αφαλατώσεις κι ως εκ τούτου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Χίο, ενώ υπογράμμισε ότι “στόχος μας πρέπει να είναι για τα επόμενα χρόνια, στηριζόμενοι στην ήδη πολύ καλή δουλειά που έχει ήδη γίνει, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, να γίνουν και οι τελικές επενδύσεις που απαιτούνται, ώστε να έχει ο Χιώτης νερό στη βρύση του και στην ποσότητα και στην ποιότητα που του αρμόζει. Από τη δικιά μου πλευρά, θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του τόσο σημαντικού στόχου“.

«Για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Χίου, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη είναι κρίσιμο να λύσουμε ολοκληρωμένα το πρόβλημα ύδρευσης του νησιού. Εγώ πιστεύω στις αφαλατώσεις.

 Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Παράλληλα με τη νέα λογική που είναι να χρησιμοποιούμε και ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, και νομίζω είναι κάτι το οποίο η ΔΕΥΑΧ ήδη κοιτάει, ώστε να μπορέσουμε αυτά τα έργα να μην επηρεάζουν ενεργειακά τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΧ στον βαθμό που κάνουν σήμερα. Είναι όμως μέρος μίας ολοκληρωμένης λύσης.

 Στόχος μας πρέπει να είναι για τα επόμενα χρόνια, στηριζόμενοι στην ήδη πολύ καλή δουλειά που έχει ήδη γίνει, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, να γίνουν και οι τελικές επενδύσεις που απαιτούνται, ώστε να έχει ο Χιώτης νερό στη βρύση του και στην ποσότητα και στην ποιότητα που του αρμόζει. Από τη δικιά μου πλευρά, θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του τόσο σημαντικού στόχου».

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.