Μηταράκης: Προσδοκώ να παραδώσουμε και τον χώρο της ΒΙΑΛ στους Χιώτες όπως κάναμε με τη Μόρια και το Βαθύ

 

 

Τις δεσμεύσεις του ίδιου για τη Χίο και της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα παρουσίασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης κατά την προεκλογική του ομιλία στο Χαλκειός ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου.
Συγκεκριμένα απευθυνόμενος σε δεκάδες άτομα τα οποία βρέθηκαν για να τον παρακολουθήσουν ο κ. Μηταράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης λέγοντας πως με «Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί δέσμευση πως τα σύνορα θα φυλάσσονται». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το Χαλκειός σήκωσε μεγάλο βάρος κατά τα δύσκολα χρόνια του μεταναστευτικού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η Χίος βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια και ολόκληρο το νησί είχε μετατραπεί σε μία μεγάλη υπερδομή ενώ πλέον η δομή της ΒΙΑΛ είναι πλήρως ελεγχόμενη. Στο σημείο εκείνο θυμίζοντας πως βρέθηκε στη Λέσβο τα προηγούμενα 24ωρα με τον πρωθυπουργό για την παράδοση της έκτασης της Μόριας στην τοπική κοινωνία είπε πως και ο ίδιος προσδοκά πως θα συμβεί το ίδιο και για την έκταση της ΒΙΑΛ.
Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την στάση τους στην διαχείριση του μεταναστευτικού λέγοντας πως καταγγέλλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη χώρα μας, ενώ έφτασαν στο σημείο να εφεύρουν και την περιβόητη υπόθεση της δήθεν νεκρής Μαρίας και πως η Ελλάδα άφησε ένα 5χρονο παιδί να πεθάνει στον Έβρο.
Τέλος ο κ. Μηταράκης μίλησε για την αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας επί Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι που όπως είπε του επεσήμαναν και ομογενείς Χιώτες της Αμερικής οι οποίοι αισθάνθηκαν υπερήφανοι που ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.
«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά», είπε μεταξύ άλλων και μιλώντας για τις δεσμεύσεις της επόμενης τετραετίας ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως μετά την υλοποίηση και ολοκλήρωση των «έργων της γενιάς μας» σειρά έχει τώρα και το νερό. «Είναι ντροπή να μην έχει η Χίος νερό», είπε και δεσμεύθηκε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποκτήσει το νησί πόσιμο νερό σε ποιότητα και ποσότητα καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη αναπτυξιακό βήμα αφού θα συμβάλει στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη ενώ θα εξυπηρετήσει και την τοπική κοινωνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.