Μηταράκης: Στηρίζουμε την ανάπτυξη του τουρισμού στη Χίο, όχι με λόγια αλλά με πράξεις

Επίσκεψη στο Τελωνείο της Χίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μαζί με τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, κ. Παντελή Λεγάτο.

Ο κ. Μηταράκης συνεχάρη τον κ. Λεγάτο για το έργο της ανακαίνισης και του ευπρεπισμού του κτηρίου του Τελωνείου της Χίου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης «το μεγάλο έργο, ο στόχος όλων μας και εκεί θα υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ μας, είναι η πλήρης κατασκευή του Τελωνείου με τα κονδύλια που έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τη συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και με την ευθύνη του έργου να είναι στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Στηρίζουμε την ανάπτυξη του τουρισμού στη Χίο, όχι με λόγια αλλά με πράξεις».

Από την πλευρά του ο κ. Λεγάτος σημείωσε πως «είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους Τούρκους φίλους μας από το εξωτερικό και να δεχθούμε ουσιαστικά περισσότερους επιβάτες από ότι στο παρελθόν. Η Χίος θα είναι στα πρώτα πέντε νησιά, τα οποία θα υποδέχονται επισκέπτες από τη γείτονα χώρα και να μπορούμε να βγάζουμε θεωρήσεις εδώ τοπικά. Νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον τουρισμό μας και ευελπιστούμε σύντομα να υλοποιήσουμε το έργο, ώστε να μπορούμε να ικανοποιήσουμε τον κάθε επισκέπτη που έρχεται από την Τουρκία.»

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μηταράκη:

Επισκέφθηκα το Τελωνείο Χίου μαζί με τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, τον φίλο Παντελή Λεγάτο. Είναι πράγματι εντυπωσιακό πώς μέσα σε λίγες εβδομάδες προετοιμάστηκε το Τελωνείο να υποδεχθεί τους Τούρκους επισκέπτες που θα έρθουν στη χώρα μας μετά την εφαρμογή του νέου μέτρου της κατάργησης θεωρήσεων από επισκέψεις από τη γείτονα. Οι αλλαγές που έγιναν δείχνουν ένα πολύ πιο σύγχρονο κτήριο και συγχαρητήρια που τα κατάφερε σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το μεγάλο έργο, ο στόχος όλων μας και εκεί θα υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ μας, είναι η πλήρης κατασκευή του Τελωνείου με τα κονδύλια που έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τη συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και με την ευθύνη του έργου να είναι στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Στηρίζουμε την ανάπτυξη του τουρισμού στη Χίο, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Λεγάτου:

Βρισκόμαστε στο Τελωνείο Χίου, με το Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτό το οποίο υλοποιήθηκε τις προηγούμενες τέσσερις με πέντε εβδομάδες. Νομίζω ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους Τούρκους φίλους μας από το εξωτερικό και να δεχθούμε ουσιαστικά περισσότερους επιβάτες από ότι στο παρελθόν. Ήδη βρισκόμαστε στην ανακατασκευή του χώρου του Τελωνείου και για το θέμα της Visa το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η Χίος θα είναι στα πρώτα πέντε νησιά, τα οποία θα υποδέχονται επισκέπτες από τη γείτονα χώρα και να μπορούμε να βγάζουμε θεωρήσεις εδώ τοπικά. Νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον τουρισμό μας και ευελπιστούμε σύντομα να υλοποιήσουμε το έργο ώστε να μπορούμε να ικανοποιήσουμε τον κάθε επισκέπτη που έρχεται από την Τουρκία.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.