Μηταράκης: Τον Σεπτέμβριο θα παραδοθεί προς χρήση το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Έτοιμο προς λειτουργία καθίσταται το Φράγμα Κόρης Γεφύρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βουλευτή Νότη Μηταράκη. Οι  αρμόδιοι αιρετοί είχαν ανακοινώσει προ καιρού την επίσκεψη τεχνικού απεσταλμένου του Υπουργείου, ο οποίος θα ελέγξει την ποσότητα και ροή των υδάτων το καλοκαίρι, που δεν πέφτει σταγόνα, και τώρα ήδη το έργο “φαίνεται” να μην έχει άλλες ανάγκες:

“Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, ενώ συνολικά έχει υλοποιηθεί το 92% του έργου. Αναμένεται να καταστεί λειτουργικό τον Σεπτέμβριο του 2024 σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Υπουργείου. Το Υπουργείο Αγροτικής δείχνει θετικό στην χρηματοδότηση επιπλέον απαιτούμενων κονδυλίων, ενώ αναμένεται η έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2024.

Οι απαιτούμενες επιπλέον εργασίες είναι (α) συμπληρωματικές εργασίες αξίας €245.000 σχετικά με πύργους υδροληψίας και έργα εκκενώσεων, που υλοποιούνται από τον υφιστάμενο ανάδοχο με συμπληρωματική σύμβαση, (β) ο ορισμός τεχνικού συμβούλου ύψους €150.000, ο οποίος θα χορηγήσει βεβαίωση για το κλείσιμο του φράγματος και θα παρακολουθεί τα όργανα της συμπεριφοράς του φράγματος, (γ) δαπάνες αξίας €900.000 για εγκατάσταση αναδόχου κατά τις πρώτες δύο υδροδοτικές περιόδους που θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά του φράγματος και (δ) δαπάνες ύψους €60.000 για δίκτυα κοινής ωφέλειας, κατά την τελική ολοκλήρωση του έργου.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.