Μητσοτάκης: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση – Προκαλώ τον Τσίπρα για πρόταση μομφής

 

 

Το «μπαλάκι» στον Αλέξη Τσίπρα πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, την ώρα που αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, χωρίς όμως να αποκλείει ότι οι υποκλοπές υπήρξαν. «Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος δημόσιο. Έχω ένα δημοσίευμα, μια σειρά από ονόματα που δήθεν ήταν σε παρακολούθηση χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και με καμία σύνδεση με εμένα προσωπικά που κατηγορούμαι ως σκευωρός. Υπάρχει κανένας που πιστεύει αυτά τα τρεισήμισι χρόνια στο ελεύθερο μου χρόνο παρακολουθούσα συζύγους υπουργών. Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά και να καταγράφεται μια ιστορία χωρίς κανένα στοιχείο;», αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός που τόνισε πως είναι «συγχυσμένος».

Είναι ντροπή, συνέχισε, κάποιος  να εννοεί κάποιους ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον υπουργό εξωτερικών και απλώς επικίνδυνο. «Στηρίζομαι στη δικαιοσύνη και στον εισαγγελέα του Αρείου πάγου να ζητήσει διευκρινήσεις και αποδεικτικά στοιχεία και αν αυτά δεν προσκομισθούν τότε δεν θα είναι απλά συκοφάντης αλλά θα είναι εθνικά επικίνδυνος», είπε προσθέτοντας ότι δεν θα ασχοληθεί με τον Κώστα Βαξεβάνη, καθώς «είναι ο μόνος δημοσιογράφος που εμπλέκεται ανοιχτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η στρατηγική του είναι η λάσπη, «όπου πρέπει εμείς να αποδείξουμε ουσιαστικά ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός οι κατηγορίες είναι αληθής». Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω υπογράμμισε ότι ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος το 2016 σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. « Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλία.  Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται, όμως εγώ δεν θα σταθώ στην ιστορία του καθενός θα την κρίνουν οι πολίτες. Δεν γίνεται, όμως,  κύριε Χατζηνικολάου η πολιτική αντιπαράθεση στον τόπο να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, να κατηγορείται πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί υπουργούς του χωρίς καμία απολύτως απόδειξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι  δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται τον λογισμικό.  Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα.  Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχτήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών και  θα είμαστε η πρώτη χώρα η οποία θα ξεδιαλύνουμε το τοπίο.  Θα ψηφίσουμε διάταξη η οποία θα απαγορεύει ρητά την πώληση τέτοιων λογισμικών στη χώρα μας, δεν έχει κάνει καμία άλλη χώρα όλες τις χώρες.

Ακόμα χαρακτήρισε απαράδεκτους τέτοιους ισχυρισμούς δηλώνοντας ελαφρώς συγχυσμένος: «Είναι απαράδεκτοι αυτοί οι ισχυρισμοί και αν με βλέπετε έτσι ελαφρώς συγχυσμένο και αυτό το θέμα νομίζω ότι μπορείτε να κατανοήσετε την αγανάκτησή μου.  Εδώ και 7 χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά με διαρκείς επιθέσεις λάσπης, γιατί έχω αναλάβει μια προσπάθεια να σύρω τη χώρα προς μια κατεύθυνση και προφανώς αυτή η προσπάθεια έχει ενοχλήσει πολλούς και γι’αυτό και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να με πολεμήσουν».

 

 

Κάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίαςγια να πάρει, όπως είπε, μια εκκωφαντική απάντηση. Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Πρέπει να σας πω επίσης ότι αν ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά να πάμε στη Βουλή και να αναμετρηθούμε, έχει την ευκαιρία να το κάνει. Εάν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας τον προκαλώ, σήμερα μάλιστα, να έρθει στη Βουλή να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Να συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, και για τα ζητήματα των παρακολουθήσεων, και ταυτόχρονα να μπορέσει και η Βουλή να τοποθετηθεί εάν εξακολουθεί να εμπιστεύεται αυτήν την κυβέρνηση και αυτόν τον Πρωθυπουργό».

Η απομάκρυνση Δημητριάδη

Απαντώντας για την απομάκρυνση του πρώην γενικού γραμματέα, Γρηγόρη Δημητριάδη είπε πως αποπέμφθηκαν επειδή έκαναν λάθος. «Είχαν την πολιτική ευθύνη για ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων στο οποίο, παρότι οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες, δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες με τον τρόπο με τον οποίο προσωπικά θα απαιτούσα», είπε χαρακτηριστικά και λίγο αργότερα ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. «Εγώ έχω μια υποχρέωση, μια θεσμική υποχρέωση και μια υποχρέωση απέναντι στη συνείδησή μου: να οδηγήσω τον τόπο με ασφάλεια προς τα εμπρός, να μην επιτρέψω στη χώρα να βουλιάξει σε αυτό τον άθλιο βούρκο στον οποίο κάποιοι επιδιώκουν να κινηθεί. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι όταν δεν ξέρουν τι να κάνουν, κάνουν αυτό το οποίο ξέρουν και ξέρουν να το κάνουν καλά: ο κ. Τσίπρας ξέρει να το κάνει πολύ καλά αυτό, να δυναμιτίζει τη ζωή του τόπου με τέτοιου είδους κατηγορίες. Εγώ λοιπόν οφείλω να οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια σε εκλογές και προφανώς δεν πρόκειται να δεχτώ καμία προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κινηθούμε σε εκλογές πέραν αυτών που το Σύνταγμα ορίζει με απόλυτη ενάργεια και με απόλυτη καθαρότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απάντηση στις καταγγελίες Ολυμπιακού: Κάποιοι επειδή έχουν ομάδα και Μέσα Ενημέρωσης πιστεύουν ότι μπορούν να εκβιάζουν

Στην επίθεση που εξαπέλυσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, ενάντια στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός κάλεσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός να καταδικάσει με σαφήνεια το σχόλιο.

«Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος», σημείωσε ο πρωθυπουργός,

Εν συνεχεία έστειλε ακόμα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο, κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας».

Θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα στη διοίκηση της ΠΑΕ, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά, κ. Χατζηνικολάου».

Δεν θα μειωθεί το ΦΠΑ

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την οριζόντια μείωση του ΦΠΑ,  «διότι συν όλων των άλλων η οριζόντια μείωση του ΦΠΑ επιβραβεύει και αυτούς οι οποίοι δεν χρειάζονται κρατική στήριξη». «Θα επιμείνουμε, όμως, σε ένα πλαίσιο το οποίο στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα, προσπαθώντας στο μέτρο του εφικτού να συγκρατήσουμε τιμές. Με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος όλοι οι Έλληνες πολίτες σήμερα παίρνουν το λογαριασμό, βλέπουν τι θα πλήρωναν και ποιο είναι το ύψος της κρατικής επιδότησης. Τα χρήματα αυτά εν πολλοίς τα έχουμε εισπράξει από τους ίδιους τους παραγωγούς», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ξεκινούν έρευνες για υδρογονάνθρακες

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η ExxonMobil θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες για την εύρεση πετρελαίου νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. «Ίσως εδώ να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτή τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil. Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές- ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την ExxonMobil τις επόμενες μέρες», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

πηγή:www.ethnos.gr

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.