Μικρός Αρραβωνιάστηκα της άνοιξης χαμόγελο και λαμπερή ηλιαχτίδα ! Η γενιά του 1947 ….

————————————————————-
Ξημερώνει 7 Σεπτεμβρίου 2021 και ακριβώς σαν σήμερα πριν δύο χρόνια 7 Σεπτεμβρίου 2019 είχαμε σύναξη όσοι από τις συμμαθήτριες και συμμαθητές βρισκόμαστε στην Χίο και φυσικά στη ζωή, γιατί δυστυχώς ενώ τότε είχαμε εφτά απώλειες στο διάβα του χρόνου σήμερα έχουμε άλλες τρεις και οι δύο τελευταίες την άνοιξη πού μάς πέρασε!
Με κυνηγούν για μία ολόκληρη ζωή οι αριθμοί και μάλιστα το νούμερο (7) .
Ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 1968 μία μέρα σαν κι αυτή ακριβώς πριν 53 χρόνια πού μόνος μου αρραβωνιάστηκα με την Ιουλία και μάλιστα στο σπίτι του καπετάν Νικολάου Πίττα στην οδό Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτου και Νο (7) με μοναδική παρουσία τον μεγάλο δάσκαλο μου Γιάννη Αυγουστή την θεία μου Μαρία (Μαριγύ) αδελφή του πατέρα μου τον ξάδελφο μου Στέφανο και την Ντίνα αργότερα ζευγάρι μεταξύ τους.
Γεννήθηκα στις 7 Ιουνίου 1947 μέσα στον εμφύλιο σπαραγμό τού Ελληνικού Λαού! Όσοι και όσες βρεθήκαμε συμμαθητές και συμμαθήτριές έχουμε γεννηθεί μέσα στην καρδιά τού εμφυλίου πολέμου πού τσάκισε την Πατρίδα μας!
Δεν ήταν τυχαίο τότε πριν δύο χρόνια χωρίς να το επιδιώξω ότι ξύπνησα μία μετά τα μεσάνυχτα έχοντας ανοιχτή την τηλεόραση στην ΕΡΤ και με δέος και μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησα από την μηχανή του χρόνου όλα τα γεγονότα 1940 έως το τέλος τού εμφυλίου 1949!
Για άλλη μία φορά απογοητεύτηκα από τον διχασμό των Ελλήνων και ποιοί τον προκάλεσαν και μέχρι σήμερα δυστυχώς συνεχίζουν να μας διαλύουν σαν Έθνος για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και πολιτικής δικής τους προβολής για αναρρίχηση στην εξουσία.
Δεν έχουμε μάθει τίποτα από την ιστορική διαδρομή από γεννήσεως τού Ελληνικού κράτους ότι πάντα στον σβέρκο μας είχαμε ξένες δυνάμεις και τις ζωές μας τις διαφεντεύουν οι άσπονδοι Φίλοι μας!
Τα γεγονότα πού παρακολούθησα τότε στην ΤV δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο να σκεφτώ κάτι διαφορετικό τού ότι πάντα οι ξένες δυνάμεις Μας κυβερνούσαν και Δυστυχώς και σήμερα ακόμα συμβαίνει το ίδιο!
Τότε φυσικά φρόντισαν να μας διαλύσουν τα πολλά ανδρείκελα πού διόριζαν για να μας κυβερνούν μέχρι πού μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς μας έβαλαν να σκοτωθούμε μεταξύ μας!
ΕΑΜ..ΕΛΑΣ..ΕΠΟΝ.. ΔΣΕ…ΚΚΕ…ΕΣ…καί φυσικά ο ΕΜΦΎΛΙΟΣ και αυτό ήταν το αποτέλεσμα τού Ελληνικού εμφυλίου πολέμου μ’ όλα τα δραματικά γεγονότα που σκότωνε ο αδελφός τον αδελφό και σήμερα δυστυχώς συχνά ορισμένοι κομματικοί μηχανισμοί επαναφέρουν στην πολιτική ζωή τών Ελλήνων!
Και Δυστυχώς σήμερα ακόμη υπάρχουν ξεροκέφαλοι και ανεγκέφαλοι αντιεξουσιαστές και αντιεμβολιαστές πού υποκινούνται από ακροαριστερόστροφα και ακροδεξιόστροφα Κόμματα της αντιπολίτευσης που ακολουθούν όλες τις ανθελληνικές πολιτικές και με μεγάλο φανατισμό με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα από την Πανδημία του Κορωνοϊού για Πολιτικά και δημοσκοπικά οφέλη και να παρασύρουν οργανώσεις και συνδικαλιστές σε πορείες και διαδηλώσεις για να προκαλέσουν αναμπουμπούλα στην κοινωνία μας για να ρίξουν την Κυβέρνηση πού παρ όλα τα προβλήματα και τις φυσικές καταστροφές τα καταφέρνει περίφημα χωρίς να έχουμε ανθρώπινες απώλειες. Δεν καταλαβαίνουν ότι εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και ειδικότερα σήμερα αλείφουν με βούτυρο και μέλι τις φρυγανιές πολυτελείας των πέντε μεγάλων παγκοσμίως τραπεζών πού κυβερνούν όλο τον κόσμο!
Έχουμε καθημερινά μπροστά μας τα αποτελέσματα των εμφυλίων πολέμων τής Μέσης Ανατολής με τα εκατομμύρια των προσφύγων μεταναστών πού κατακλύζουν τα νησιά μας!
Ελληνίδες και Έλληνες ανοίξτε τα μάτια σας και Φροντίστε να είμαστε μονιασμένοι γιατί δυστυχώς όπως είπε ένας πρόεδρος είμαστε Έθνος ΑΝΑΔΕΛΦΟ!
Πρέπει μεταξύ μας να υπάρχει αλληλεγγύη και συνενόηση, διαφορετικά ΧΑΝΌΜΑΣΤΕ!
Τα πολιτικά πάθη δυστυχώς μας φέρνουν πάντοτε στο χείλος της καταστροφής καιτής ανέχειας!
Εύχομαι σε όλους Καλά Μυαλά και στους Κυβερνώντες καλή φώτιση για να δούμε καλύτερες μέρες στην καθημερινότητα της ζωής μας!
Χίος, ξημέρωμα της 7 Σεπτεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.