Μοιράζει bonus 4εκ. ευρώ στους μαστιχοπαραγωγούς η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

“Παρά τις  δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, τη διεθνή οικονομική αστάθεια, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ‘Ένωση Μαστιχοπαραγωγών διέγραψε μια πολύ καλή οικονομική πορεία το 2021 , τα αποτελέσματα της οποία θα εισπράξουν οι μαστιχοπαραγωγοί” δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1”, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος. Ο κ. Τούμπος υπογράμμισε ότι κατά το έτος 2021 ο κύκλος εργασιών της ΕΜΧ  ήταν 23.122.596,45€ έναντι 19.667.293,72 € το 2020, σημειώνοντας άνοδο 17,57%. Τα καθαρά κέρδη Χρήσεως προ φόρων ανήλθαν σε 4.684.341,87 €, έναντι των 3.074.330,67€ το 2020, σημειώνοντας αύξηση 52,37%. Επίσης, το πλεόνασμα χρήσης προς διάθεση στους παραγωγούς μετά τις νόμιμες παρακρατήσεις, αυξήθηκε σε 3.952.472,40 ευρώ από  2.569.365,20 ευρώ, που ήταν το 2020.

“Το πλεόνασμα  θα διανεμηθεί στους μαστιχοπαραγωγούς και το ποσό που θα εισπράξουν εξαρτάται από την παραγωγή τους. Φανταστείτε ‘ότι μόνο οι μαστιχοπαραγωγοί του Πυργίου θα εισπράξουν 1 εκ. € . Τα  χρήματα θα διανεμηθούν μετά τη γενική συνέλευση και πιθανότατα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης επισημαίνοντας ότι  ευελπιστεί και το 2022 ο συνεταιρισμός να διαγράψει την ίδια ανοδική πορεία.

Οι νέοι στρέφονται στην καλλιέργεια της μαστίχας

Παράλληλα ο κ. Τούμπος αναφέρθηκε και στην ενασχόληση ολοένα και περισσοτέρων νέων ανθρώπων με την καλλιέργεια της μαστίχας. ” Η αύξηση της ενασχόλησης με την καλλιέργεια της μαστίχας σε σχέση με τα 10 προηγούμενα χρόνια είναι εξαιρετικά αισιόδοξη αφού οι νέοι πλέον δεν ξημεροβραδιάζονται στις καφετέριες αλλά ασχολούνται επαγγελματικά με τις μαστιχοκαλλιέργειες. Αυτό βοηθά σημαντικά και την αντιστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης στα χωριά μας μιας και τα νέα παιδιά αποφασίζουν να μείνουν στον τόπο τους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τούμπος.

Η μαστίχα έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην Σαουδική Αραβία

Τέλος ο Πρόεδρος  της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών υπογράμμισε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για μαστίχα σε διάφορα μέρη του κόσμου αλλά απαιτείτε να αυξηθεί η παραγωγή  για να καλυφθεί η ζήτηση. ” Αυτή τη στιγμή εξάγουμε σε Νότια Κορέα, σε ΗΠΑ και σε Σαουδική Αραβία. Μάλιστα οι Σαουδάραβες ζητούν συνέχεια  να προμηθευτούν μαστίχα”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.