“Μονιμοποίηση” Ζερβάκη στον ΑΟΤΑ;

 

Εγχείρημα για μονιμοποίηση  στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τριήρης Αναπτυξιακή Α.Ε. έκανε ο κ. Αντώνης Ζερβάκης, ενώ η διορία λήξης του συμβολαίου του τοποθετείται κατά τις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ο κ. Ζερβάκης πρότεινε την μετατροπή της εργασιακής σχέσης του με την εταιρεία σε εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ ήταν γνώριμο πως θα ανακοίνωνε απλώς την ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο. Η πράξη αυτή δηλώνεται ως μονιμοποίηση υπαλλήλου, ενώ παράλληλα ο μισθός αγγίζει τα 2.321,43 μηνιαίως μικτά.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη, καθώς σε αυτή μετέχουν οι δήμαρχοι Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ και Ψαρών κ. Κώστας Βρατσάνος, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μανδάλας και ο πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε. του δήμου Χίου κ. Κωνσταντίνος Ανδρεάδης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ζερβάκης ανακοίνωσε ότι αν ο νέος δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλαφής δεν επιθυμεί να παραμείνει στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «ας με απολύσει»! Επίσης, κατακερματίζει το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση προσφοράς της, καθώς ανέφερε ότι «σιγά την αποζημίωση, δύο μήνες θα είναι!»

Εν αντιθέσει ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, φαίνεται αρνητικός με την στάση και συμπεριφορά τόσο του διοικητικού συμβουλίου, όσο και του ίδιου του κ.Ζερβάκη, καθώς αναφέρει ότι: «Οι εκπρόσωποι του δήμου Χίου (Π. Μανδάλας και Κ. Ανδρεάδης) θα καταψηφίσουν την πρόταση για ανανέωση της θητείας του κ. Ζερβάκη». Ακόμη υποστηρίζει ότι δεν θέλει να επιβαρύνει την νέα δημοτική αρχή με νέο προσωπικό, για να είναι ελεύθερη να κάνει τις επιλογές της.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.