Μουσικό Σχολείο Χίου – Τα παιδιά παρουσιάζουν την δουλειά τους στο Ομήρειο την Τρίτη 9, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Το Μουσικό Σχολείο Χίου θα παρουσιάσει την Τρίτη 9, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στις 19:30, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου,   τη δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους τα Σύνολα Κλασικής, Παραδοσιακής, Λαϊκής μουσικής, Χορωδίας και Θεάτρου του σχολείου μας.

Καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις και να χαράξουμε τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας διαφορετικής Παιδείας. Αποστολή κάθε άλλο παρά απλή μέσα στις συνθήκες που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία.

Οι εκδηλώσεις μας αυτές γίνονται, επομένως, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης των Μουσικών σχολείων, καθώς το έργο και η πολυδιάστατη προσφορά τους δεν στηρίζεται πάντα στον αναγκαίο βαθμό από την σύγχρονη πολιτεία, παρόλο που προσφέρουν στους νέους όχι μόνο μουσική και γενικότερη καλλιτεχνική  εκπαίδευση αλλά και  σφαιρική  καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στη διάπλαση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο μια συμπεριληπτική κοινωνία το Μουσικό Σχολείο φιλοξενεί στις εκδηλώσεις του, την θεατρική παράσταση που ετοίμασαν τα άτομα με αναπηρία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Η ΓΕΦΥΡΑ» του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, με τον τίτλο «Ίδιοι και διαφορετικοί ζούμε μαζί !!!»

  ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.