Μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε δήμο και Περιφέρεια η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση της Περιφέρειας αναφορικά με τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Χίου, θέλησαν οι αντιπεριφεριάρχες Χίου και Παιδείας Παντελής Βρουλής και Στέλιος Καμπούρης, μέσα από κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Τετάρτη .

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες τόνισαν ότι ο Δήμος Χίου παίζει «κρυφτούλι» και  ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών του στην Περιφέρεια, επειδή δεν μπορεί να δώσει λύση.  Ταυτόχρονα τόνισαν ότι η λύση που προτείνει ο δήμος Χίου για μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου στο «Γ. Καλουτάς» είναι προσχηματική, αφού στην πράξη είναι ανέφικτη.

Ο κ. Καμπούρης επισήμανε ότι το κτίριο του «Γ. Καλουτάς» είναι βιομηχανικό έχει συγκεκριμένη χρήση και απαιτείται σωρεία παρεμβάσεων και αδειοδοτήσεων. «Είναι ανέφικτη και προσχηματική η λύση που προτείνει ο δήμος και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών του σε άλλους. Το κτίριο Καλουτάς για να στεγάσει το ειδικό σχολείο απαιτείται να αλλάξει χρήση, γεγονός πολύ χρονοβόρο. Επίσης οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε να είναι δυνατή η φιλοξενία του Ειδικού Σχολείου είναι τεράστιες και ιδιαίτερα κοστοβόρες. Δεν είναι δυνατή λοιπόν αυτή λύση καθώς δεν μπορεί να είναι άμεση. Μοναδική διέξοδος είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου του Ειδικού Σχολείου, με την προϋπόθεση βέβαια της μεταστέγασης της Νοσηλευτικής», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, ο οποίος έκανε λόγο για «κρυφτούλι» του δήμου Χίου. « Μας πετάει το μπαλάκι των ευθυνών του δίχως εμείς να έχουμε καμιά αρμοδιότητα με τα σχολικά κτίρια. Ρίχνουν στο τραπέζι μια λύση απλά για να απαλλαγούν από την ευθύνη, δίχως να εξετάζουν αν αυτή είναι εφικτή. Η θέση της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρη. Θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο στη λύση του προβλήματος της μεταστέγασης του Ειδικού Σχολείου παρότι δεν είναι αρμοδιότητάς μας, αλλά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και του εφικτού», είπε κλείνοντας ο κ. Βρούλης.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.