Μπουναμάδες 2023 από τον ΦΟΒ

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ γιορτάζει φέτος 99 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου (1924-2023) και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στις 18:00 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του στον Άγιο Γιώργη Βροντάδου θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή γιορτή των Μπουναμάδων που τελείται  ανελλιπώς από το 1956.

Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

  • Θα προσφερθεί το αναμνηστικό των 110 χρόνων από τη μάχη του Αίπους στον Ταξίαρχο Χίου κ.Εμμανουήλ Χατζή  στο πρόσωπο του οποίου τιμάται ο Ελληνικός Στρατός για το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει  στους πολίτες.
  • Θα τιμηθεί με αναμνηστική πλακέτα ο συνταξιούχος καπετάνιος Ιωάννης Γέμελος μέλος του ΦΟΒ για την πολυετή προσφορά του στην Επιτροπή της Κλειδούς και τη γενικότερη συμπαράστασή  του στο πολιτιστικό έργο του ΦΟΒ.
  • Θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο από την καλοκαιρινή εκδρομή του Φ.Ο.Β. στην Κάτω Ιταλία – Σικελία που επιμελήθηκε ο Νίκος Γεωργούλης
  • Θα ακουστούν μπουναμάδες (έμμετροι σατιρικοί στίχοι)

των Ιάκωβου ΜπριλήΔημήτρη Κυριαζή, Δέσποινας Βλυσίδου και Αριστείδη Ζαννίκου.

Η χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.