Μόνικα-Λεμονιά Αβαγιάννη. ‘Απουσία’.

Η Μόνικα-Λεμονιά Αβαγιάννη ποιήτρια και ζωγράφος  πριν λίγους μήνες,- τον Ιούνιο- κυκλοφόρησε την πρώτη της ποιητική συλλογή «ΜΠΑΣΑ ΣΤΕΡΙΑ’ την οποία και παρουσίασε  σε συνδυασμό με έκθεση ζωγραφικής εικαστικών δημιουργιών της στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Ικαρία και στονΆγιο Κήρυκο.

ΑΠΟΥΣΙΑ

(Στη μητέρα μου).

Το φως που μ’έλουσες  το

βράδυ   καθώς φτερούγισες

ξανά

στα γνώριμα παλιά λημέρια

ω! πόση μου έδωσε χαρά.

Μα σαν εκίνησα να

φύγω

με τάραξε μες  την

ψυχή,

η απουσία στο

κατευόδιο

δίχως χαμόγελο

κι  ευχή.

Μόνικα-Λεμονιά Αβαγιάννη.

………………………………………………………………

Μικρή συλλογή ποιημάτων η συλλογή της Λεμονιάς αλλά αξιοπρόσεκτη. Η ποίηση της με συγκίνησε. Έχει έναν ιδιαίτερο προσωπικό τόνο και ύφος και θεματολογία πλατιάς γκάμας που ενώ σε άλλους στίχους θα την χαρακτηρίζαμε λυρική ποιήτρια ,σε άλλους -κοινωνικού προβληματισμού -σου δημιουργεί την εντύπωση …επαναστάτη με αιτία, με αιτία; τα κακώς κείμενα.

Αποφάσισα να δημοσιεύσω ποίημα της Λεμονιάς γιατί με εντυπωσίασε εκτός από την καλή της ποιητική γραφή η αφιέρωση αυτής της πρώτης της συλλογής στην μητέρα της καθώς επίσης και το ποίημα που της αφιερώνει, το  ΑΠΟΥΣΙΑ.

Τη Λεμονιά συναντάτε  ως ‘Monika Monique’  στο λογαριασμό της στο facebook όπου  και μπορείτε να ενημερωθείτε για την ποιητική  και εικαστική της εργασία.

Πορτρέτο μητέρας της Λεμονιάς: Δημιουργία της ίδιας της καλλιτέχνιδας.

Ευχαριστώ κ. Αβαγιάννη.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.