Μύθοι και αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα εμβόλια

Με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η διαδικτυακή Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση πολιτών και εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χίου

Γ. Πατούλης: «Σκοπός μας η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των πολιτών της χώρας σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού και την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών».

Η Εκστρατεία «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, από  το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας  και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην Ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πατεριμός Γεώργιος, ο οποίος δήλωσε “Στόχος μας είναι η ενημέρωση των παιδιών τα οποία μεγαλώνοντας θα χτίσουν μια κοινωνία πιο ευαισθητοποιημένη σε θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης υιοθετώντας υγιείς συνήθεις και συμπεριφορές”.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, επεσήμανε: «Δυστυχώς, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε υπερκατανάλωση αντιβιοτικών. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε υψηλά ποσοστά μικροβίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Ως Δίκτυο, έχουμε δημιουργήσει από το 2014, την Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια». Μέσω αυτών των διαδικτυακών ημερίδων παρέχεται ενημέρωση στους δημότες για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών,  καθώς και την αξία ανάδειξης του εμβολιασμού. Με στόχο την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών συνεχίζουμε να διοργανώνουμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα σε κάθε περιοχής της χώρας μας».

Στην διαδικτυακή ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε συμμετέχοντες, ομιλητές και τα στελέχη των Δήμων και δήλωσε: «Με τη σημερινή ημερίδα, σκοπός μας είναι να ενημερωθούν έγκυρα σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, για την αξία του εμβολιασμού, αλλά και τις συνέπειες που προκύπτουν από την υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών. Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στις νέες γενιές για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών και στάσης ζωής, καθώς είναι οι αυριανοί ενήλικες».

Η συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου ανέφερε ότι: “Η ιατρική  επιστήμη τον 20ο αιώνα έδωσε δύο μεγάλα δώρα στην ανθρωπότητα. Τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια! Σώθηκαν εκατομμύρια ζωές. Πρέπει να γνωρίζουμε πως θα τα διαφυλάξουμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως σημαντικός παράγων που συμβάλλει στην Προαγωγή της Υγείας αναλαμβάνει να φτάσει το μήνυμα σε όλους τους πολίτες. Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων , εναρμονίζοντας την Πολιτική του με αυτήν του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετέχει στις δύο Παγκόσμιες Εκστρατείες για 9η συνεχή χρονιά, με την συμμετοχή  51 Δήμων που ο κάθε ένας τους θα το αναπτύξει εντός των ορίων του. Στόχος, να μην υπάρχει καμμιά σκιά, καμμιά απορία στην ορθή πληροφόρηση. Η γνώση σώζει ζωές”.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού πραγματοποίησε η κα Ντανάκα Αγγελική, Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χίου.

Είναι χρέος όλων μας να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε την νέα γενιά ώστε να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες! Για το σήμερα και το αύριο

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.