Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ| Η κυβέρνηση συνδέει την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με τη μετατροπή τους, για πάντα σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων

 

«Η κυβέρνηση συνδέει την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο, με την μετατροπή αυτών των νησιών σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Η παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ συνδέεται με την υπέρμετρη επιβάρυνση αυτών των νησιών», επισήμανε στην ομιλία του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Επιβεβαιώνεται η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση, που συνδέει την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με τη μετατροπή αυτών των νησιών σε χώρους εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.
Γιατί τί άλλο αποτελεί μια διάταξη που θέτει ξεκάθαρα και απροκάλυπτα ως προϋπόθεση, να υπάρχει υπέρβαση του αριθμού φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε αυτά τα νησιά.

Το μήνυμα δηλαδή είναι σαφές: θα έχετε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, όσο έχετε υπεράριθμους στις δομές φιλοξενίας», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι η κυβέρνηση παγιώνει τη λειτουργία αυτών των δομών εκεί, επισφραγίζει τη μετατροπή τους εσαεί σε χώρους εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στην δίμηνη παράταση του Νόμου Κατσέλη που φέρνει η κυβέρνηση, αφού δεν έχει ακόμα συμφωνήσει με τους δανειστές το πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Το ερώτημα είναι τί ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;
Τα όρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας  ξεκινούν από 180.000 για την εμπορική αξία ακινήτων και φτάνουν έως και 280.000 ευρώ για ζευγάρι με τρία παιδιά.

Συζητά η κυβέρνηση τη μείωση αυτών των ορίων; Γιατί ξεκάθαρη πρόταση μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει από την κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Κόνσολας που εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα για τα υπερχρεωµένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αφού ο νόμος Κατσέλη παρά την προστασία που παρείχε , είχε και συγκεκριμένα κενά που αξιοποιήθηκαν από τους κακοπληρωτές, από αυτούς που είχαν τη δυνατότητα αλλά δεν πλήρωναν.

Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, με βάση τις 135.000 αιτήσεις που εκκρεμούν για την ένταξη στο νόμο Κατσέλη για τη ρύθμιση οφειλών και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, όπως την παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκκρεμείς υποθέσεις θα χωριστούν σε 3 βασικές κατηγορίες:

Η πρώτη κατηγορία θα αφορά οφειλέτες χωρίς περιουσιακά στοιχεία.
Η δεύτερη κατηγορία οφειλέτες με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο την κύρια κατοικία τους.
Ουσιαστικά για τις δύο αυτές κατηγορίες θα υπάρχει προστασία και δυνατότητα ρύθμισης.

Η τρίτη κατηγορία θα αφορά οφειλέτες με επιπλέον περιουσιακά στοιχεία πέραν της κύριας κατοικίας τους. Οι υποθέσεις της τρίτης κατηγορίας θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα καθώς σε αυτήν, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται οι περισσότεροι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πλήρη αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού αφού από  τις 400.000 επιχειρήσεις με οφειλές, αυτές που εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό είναι λιγότερες από χίλιες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.