Νέα μαθήματα στα σχολεία: Οδηγική συμπεριφορά και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στις διδακτικές ώρες

Την πρόθεσή της να ενταχθούν στην πρωτοβάθμια αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση νέα μαθήματα που θα διδάσκουν και θα ενημερώνουν τους μαθητές για ουσιαστικά ζητήματα, όπως η οδηγική συμπεριφορά, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η εξοικείωση με τις ειδικές ανάγκες αλλά και η επιχειρηματικότητα, έχει ήδη προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Το ζητούμενο πια δεν είναι πώς θα φτάσεις στη γνώση, αλλά πώς θα την αξιοποιήσεις», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η ίδια, με τις σχετικές αλλαγές να περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μαθήματα που θα καλύψουν κανονικά διδακτικές ώρες και θα ενταχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα σε Δημοτικά και Γυμνάσια.
Τα νέα αυτά μαθήματα θα διδάσκονται είτε από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται ήδη στα σχολεία, αν έχουν τη γνώση και την κατάρτιση επί του θέματος, είτε από ειδικούς που θα επισκέπτονται τα σχολεία για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.