Νέα Υόρκη: Ομογενείς έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα

Συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από τις Ομοσπονδίες των κατοίκων της Νέας Υόρκης που προέρχονται από τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, έγινε στη Νέα Υόρκη. Κρατώντας πλακάτ και ελληνικές σημαίες στα χέρια οι Έλληνες ομογενείς διαδήλωσαν για το προσφυγικό ζήτημα.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμμακεδονική Ένωση στις ΗΠΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων:
“Στέλνουμε ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας. Είμαστε ευγνώμονες και προς όλους τους κατοίκους τόσο του Έβρου όσο και των νησιών που φυλάττουν Θερμοπύλες”.

Χιλιάδες απόδημοι Έλληνες που ζουν στη Νέα Υόρκη βγήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και της πολιτικής που εφαρμόζει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.  Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται, οι ομογενείς μας πρόσθεσαν τις φωνές τους σε αυτές των Ελλήνων που βρίσκονται στη χώρα μας και αγωνίζονται, είτε στον Έβρο, είτε στα νησιά μας. Με μηνύματά τους εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων κάλεσαν εκτός των άλλων την κυβέρνηση της Αμερικής να πάρει σαφή θέση απέναντι στην Τουρκία «που χρησιμοποιείς τους πάντες και τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.