Νέα χαλάρωση μέτρων από 19/6: Ανοίγουν σπα, παιδότοποι, λούνα παρκ και κινηματογράφοι

 

Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων από αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου, καθώς οι περιορισμοί αρχίζουν σιγά σιγά να αίρονται λόγω της μείωσης στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας αλλά και της μεγαλύτερης εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν

  • εμποροπανηγύρεις με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών αγορών ειδικά προσαρμοσμένο
  • παιδότοπους με μάσκες προστασίας για τους εργαζόμενους και ενήλικες πελάτες
  • λούνα παρκ με αποστάσεις 4 μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, μάσκες για εργαζόμενους και παίκτες (δωρεάν διάθεση στους τελευταίους)

απολ΄ύμανση μετά από κάθε χρήση,

απόσταση 2 μέτρων μεταξύ κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών, διαγραμμίσεις με αποστάσεις 1,5 μέτρο κατά την αναμονή, αποφυγή συνωστισμού με ευθύνη του επιχειρηματία. υπηρεσιών ευεξίας (λουτρά, ιαματικές πηγές, μασάζ), δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού.

Για το εμπόριο ανακοινώθηκε μείωση σε 1 πελάτη ανά 16 τ.μ. από αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου.

Τι θα ισχύσει για την είσοδο των τουριστών

Η καλή επιδημιολογική πορεία της χώρας φέρει επιπλέον αλλαγές στον τουρισμό: από τις πράσινες χώρες, η είσοδος στην Ελλάδα γίνεται με αρνητικό rapid test και χωρίς έλεγχο για τα συνοδευόμενα ανήλικα κάτω των 12 ετών από τις πορτοκαλί, η είσοδος γίνεται με μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και πλήρη εμβολιασμό με τα αναγνωρισμένα από την Ελλάδα εμβόλια και χωρίς έλεγχο για τα συνοδευόμενα ανήλικα κάτω των 6 ετών (το τελευταίο μέτρο αφορά και τις κόκκινες χώρες) οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό υποχρεούνται σε δύο self test την εβδομάδα, το ένα δωρεάν από το κράτος και το δεύτερο με ευθύνη της επιχείρησης.

«Ξεπηδούν» τα πρώτα προνόμια των εμβολιασμένων Μετά τη διακοπή των self-test για τους πλήρως εμβολιασμένους νέους και εργαζόμενους, η απελευθέρωση από τον υποχρεωτικό έλεγχο κορονοϊού επεκτείνεται στην άθληση και την ψυχαγωγία

Έτσι, πλέον για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού: αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την προπόνηση σε γυμναστήρια εισέρχονται με επίδειξη του πιστοποιητικού στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας από την 1η Ιουλίου οπότε επανεκκινεί η λειτουργία τους στο 50% της χωρητικότητας, με self-test για τον υπόλοιπο πληθυσμό, χρήση μάσκας και έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.