Νέες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ λόγω έκτακτων συνθηκών

 

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών, καθορίζονται νέες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του απόδοσης του φάσματος των 700 MHZ στην κινητή τηλεφωνία και τα δίκτυα 5G (διαδικασία γνωστή ως «Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ»). Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Έως σήμερα, η μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος στις νέες συχνότητες έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στις εναπομείνασες περιοχές, το χρονοδιάγραμμα που βασίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τροποποιείται ως ακολούθως:

Περιοχή Νέα ημερομηνία μετάβασης
Αττική 3/9/2021
Ναύπλιο 3/9/2021
Λαμία 17/9/2021
Κόρινθος 17/9/2021
Κρήτη 30/9/2021

 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες είναι να επανασυντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί ανά περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση.

Η διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα στις 30/9/2021.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.