Νέο «παραλήρημα» Τσελίκ κατά της Ελλάδας για τους «8»: Ντροπή σας να προστατεύετε πραξικοπηματίες

«Ξέφυγε» πάλι ο εκπρόσωπος του Ερντογάν – «Οχετός» απαράδεκτων αναρτήσεων στο Twitter – Τα βάζει με την ελληνική Δικαιοσύνη απαντώντας στον Κουμουτσάκο – Κάνει λόγο για «έγκλημα σε βάρος της Τουρκίας» και κατηγορεί την Ελλάδα ότι… δεν σέβεται τα ιδεώδη του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας!

Ρόλο διαδικτυακού «μαϊντανού» φαίνεται πως διεκδικεί πλέον ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος του τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του πρόεδρου Ερντογάν.

«Ξεσπαθώνει» ξανά εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αυτή τη φορά, ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος κ. Τσελίκ επιλέγει τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, για να εκτοξεύσει χολή σε βάρος της χώρας μας, χρησιμοποιώντας ως αφορμή τα όσα του είχε προσάψει νωρίτερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,Γιώργος Κουμουτσάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουμουτσάκος είχε γράψει στο Twitter:

«Ο κ.Ομέρ Τσελίκ και γενικότερα η τουρκική πλευρά, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. Δε χρειάζεται επομένως να δηλητηριάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με τέτοιες αθεμελίωτες αντιδράσεις».

Φαίνεται πως αυτή η τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου εξόργισε το δεξί κομματικό χέρι του «σουλτάνου», που έσπευσε να απαντήσει μέσω Twitter. Όχι με ένα, όχι με δύο αλλά με εννέα συνεχόμενα tweets! Τόσο πολύ ενοχλήθηκε ο κ. Τσελίκ, και με περίσσεια δειλία φαίνεται πως μάλλον θυμήθηκε να κάνει πράξη την παροιμία – ορόσημο της κουτοπονηριάς: «Χτυπάμε το σαμάρι, για ν’ ακούσει το γαϊδούρι».

Το δε χειρότερο όλων είναι ότι ο εκπρόσωπος του «σουλτάνου» επιχειρεί να κάνει και… μαθήματα δημοκρατίας στην Ελλάδα!

Γράφει ο κ.Τσελίκ: «Το μέλος της Βουλής στην Αθήνα που είναι επίσης επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε στη δήλωσή μου.

Παίρνω την πρωτοβουλία να υπενθυμίσω τα ακόλουθα σε αυτόν και τους όμοιούς του, που συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες γραμμές. Κάθε παράνομη πράξη εναντίον μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης συνιστά έγκλημα στο πλαίσιο όλων των εννόμων συστημάτων.

Είναι φανερό ότι η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε το μέρος του εγκλήματος και των εγκληματιών, προστατεύοντας τρομοκράτες που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Εάν υπάρχει οτιδήποτε που δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τότε αυτό είναι η παράνομη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι, επιπλέον, ντροπή ότι η απόφαση αυτή του δικαστηρίου ελήφθη στη γη, όπου ισχυρίζεστε ότι γεννήθηκε η Δημοκρατία».

Συνεχίζει δε στον ίδιο προκλητικό τόνο ο κ. Τσελίκ: «Αυτοί που προστατεύετε έχουν εμπλακεί σε μια ειδεχθή απόπειρα πραξικοπήματος που είχε ως στόχο τον Πρόεδρό μας. Επιχείρησαν να ρίξουν την κυβέρνησή μας, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλούς συνανθρώπους μας.

Παρά τα δεδομένα αυτά, το δικαστικό σας σύστημα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία, ότι τα εν λόγω πρόσωπα είχαν εμπλακεί στην απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτό δεν είναι παρά μια καθαρή ασέβεια.

Μήπως οι συγκεκριμένοι βρίσκονταν σε τουριστικό ταξίδι, όταν διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, όταν η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν έτοιμη να κατασταλεί;».

«Ο κύριος Κουμουτσάκος, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εκφράζει την ευαισθησία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα έπρεπε πρωτίστως να προσέξει τη θέση των δημοκρατικών αξιών στην Ελλάδα.

Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη λέγεται ότι η αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης στο θέμα αυτό δεν βασίζονται σε δημοκρατικές αρχές, αλλά σε κάποια άλλα κίνητρα, θα ήταν πολύ καλύτερο εάν ο κ. Κουμουτσάκος έδειχνε προσοχή στην κυριαρχία της χώρας του και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».

«Το να προστατεύει κανείς πραξικοπηματίες είναι η πλέον ξεδιάντροπη πράξη για μια χώρα. Η ελληνική Δικαιοσύνη ήταν εκείνη που προκάλεσε αυτή την ντροπή. Το να προστατεύει κανείς πραξικοπηματίες είναι σοβαρότερο έγκλημα από το να υποστηρίζει τρομοκράτες. Σκεφτείτε αυτά τα ζητήματα. Εγκαταλείψτε την ρητορική, η οποία στερείται δημοκρατικής σκέψης», αναφέρει ο Τούρκος εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Και καταλήγει: «Θα παρακολουθούμε στενά αυτή την υπόθεση που παραβιάζει τις βασικές ανθρωπιστικές αξίες και αρχές της ΕΕ. Γιατί, η απόπειρα πραξικοπήματος είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα. Η προστασία πραξικοπηματιών με δικαστικές αποφάσεις είναι η πλέον επονείδιστη πράξη για μια χώρα».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κ. Τσελίκ έχει προ πολλού ξεπεράσει τα εσκαμμένα: Με ύφος απαράδεκτο και προκλητικό, διεκδικεί ρόλο τιμητή εναντίον της Ελλάδας και κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο στην Ελλάδα, ότι… παραβιάζει τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και τις αξίες της ΕΕ.

Προφανώς, κάποιος θα πρέπει να είναι – το λιγότερο – μωρός και τυφλός. Ώστε να μη βλέπει τι συμβαίνει στη χώρα του σε ό,τι αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σίγουρα αυτός είναι ο κ. Τσελίκ. Είναι δε φαρισαϊσμός να επικαλείται κανείς την ΕΕ, όταν ο ίδιος έχει αποδείξει επανειλημμένα, λόγω και έργω, πόσο την περιφρονεί!

Πώς να το κάνουμε, κύριε Τσελίκ; Το… άτιμο το Διαδίκτυο δεν ξεχνά! 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.