Νέο «παραλήρημα» Τσελίκ λίγο πριν βγει στη Μεσόγειο το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο

 

Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για την έξοδο του τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο.

Την Τρίτη 9 Αυγούστου αναμένεται να επιχειρήσει την έξοδο του από το λιμάνι Τασούκου το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν» για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να βρεθεί το γεωτρύπανο Αμπτουλχαμίντ Χαν στα βαθιά νερά της Μεσογείου, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας σε ανάρτησή του το Σάββατο, προσθέτοντας έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι εξετάσεις για τις δυνατότητες γεώτρησης, οι εξετάσεις ναυσιπλοΐας καθώς και οι εξετάσεις συστήματος και προσωπικού.

Τα επικρατέστερα σενάρια για την πορειά του «Αμντουλχαμίτ Χαν» είναι δύο:

  • Το ένα αφορά σε έρευνες σε οικόπεδο βορείως των Κατεχομένων μεταξύ Κύπρου-Τουρκίας, για το οποίο έχει παρανόμως παραχωρηθεί άδεια για έρευνες και
  • το δεύτερο να προχωρήσει σε επιχειρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου, κοντά σε κάποιο από τα οικόπεδα που έχουν δημοπρατηθεί από την κυπριακή δημοκρατία.

«Aς μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας»

Σε ομιλία του στα Άδανα, παράλληλα, ο Ομέρ Τσελίκ προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας».

Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν από τη Μερσίνη. Πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της «ΤΔΒΚ». Γιατί υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σημεία που βρήκαν αυτά τα πλοία κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, που είναι ο πλούτος του έθνους μας.

«Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, μόλις η Τουρκία αρχίζει τις έρευνες , «η Ελλάδα ξεκινά αμέσως τις προκλήσεις».

«Ορισμένες χώρες αρχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις προκλήσεις. Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα.

Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην πατρίδα και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση. Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ενότητα και την αδιαίρετη ακεραιότητά της. Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, η Τουρκία δεν μπορεί να νικηθεί, η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδιστεί, την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν», ανέφερε ο Ομέρ Τσελικ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.