“Ναι μεν αλλά” για τους ιονιστές οι Πρόεδροι των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών

 

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την αγορά μηχανημάτων καθαρισμού αέρα προχώρησαν οι Πρόεδροι  των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Δ. Χίου μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη μαθητική κοινότητα από την άρνησή τους να επιτρέψουν στους διευθυντές των σχολείων να προμηθευτούν ιονιστές.

Όπως ανέφεραν “Την περασμένη Παρασκευή  ο Πρόεδρος της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου έλαβε σχετικό τηλεφώνημα από τοπική Courier να παραλάβει 5 μηχανήματα  αφύγρανσης ως επιτροπή. Μετά από πολύωρη αναζήτηση διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο για δωρεά σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Τότε οι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών προκειμένου να διαφυλάξουν την επιτροπή και τους Διευθυντές των σχολείων απέστειλαν την οδηγία ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη νομοθετική ρύθμιση  από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας  και το Υπουργείο Εσωτερικών ή γραπτή οδηγία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην διάθεσή μας), που να αναφέρει ρητά ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία μηχανήματα καθαρισμού αέρα για την εξουδετέρωση ιών και μικροβίων, ώστε να μένουν κλειστά τα παράθυρα και οι πόρτες των σχολικών τάξεων, γεγονός που θα αποβεί σε βάρος των σχετικών πρωτοκόλλων που έχουν έλθει από το Υπουργείο Παιδείας και εφαρμόζουν οι Διευθυντές των σχολείων” σημείωσαν προσθέτοντας ότι ” Δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν ενδείκνυται υγειονομικά η χρήση τους, το κόστος αγοράς και συντήρησής τους καθώς και ο φορέας που την αναλαμβάνει, ποιος θα πραγματοποιήσει τη μελέτη του χώρου εγκατάστασής τους καθώς και την διάρκεια ζωής τους. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποιες πρέπει να είναι οι προδιαγραφές τους ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας και τον αριθμό των μαθητών. Επομένως μέχρι να διευκρινισθούν  τα ανωτέρω: Δεν επιτρέπουμε την αγορά  μηχανημάτων ειδικά από τους Διευθυντές των σχολείων και ως εκ τούτου τα τιμολόγια αγοράς τους δεν θα γίνουν δεκτά από τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”.

Παράλληλα επισήμαναν ότι “Για την οποιαδήποτε προμήθεια, εάν κι εφόσον, επιτραπεί στο μέλλον, θα έχει προηγηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει το δικαίωμα αγοράς, από τον Δήμο ή τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές καθώς και μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Χίου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Με την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών δεν παίζουμε”, επισημαίνουν οι κ.κ. Κ. Καρατζάς και  Κ.Β Χατζησταμάτης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.