ΝΑΙ ΜΕΝ…αλλά!!! Και όμως υπάρχει λύση για την ονομασία ” ΧΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ “

Πολλά γράφονται και πολλά λέγονται για το “Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου” και επειδή ανακατεύεται η ιστορική αναδρομή και διαδρομή της” Ιωνίας “αλλά και η σημασία των, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ολυμπιακών Αγώνων και γενικότερα των τιμητικών διακρίσεων από την κάθε πολιτεία προς τους εκάστοτε Ολυμπιονίκες πού γκρεμίζονταν τα τείχη πόλεων, έχω να προτείνω τα εξής :
Πριν λίγες μέρες είχα γράψει και δημοσιεύσει σχετικά με την πορεία του πόλο της κωπηλασίας και γενικότερα του ΝΟΧ από ιδρύσεώς του με τις όποιες εξελίξεις χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα για το πόλο που βρίσκεται στην Α ‘ Εθνική κατηγορία από το 1964-1965 και την εγκατάλειψη των κτιρίων στην περιοχή του ΝΟΧ πού πήρε  αυτή την ονομασία η περιοχή αρχές της δεκαετίας του 1950 ενώ υπήρχε η ονομασία “ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΣ “
…”ΚΑΛΛΙΘΕΑ”….”ΜΠΕΛΛΑ ΒΙΣΤΑ” και τέλος έχει εγκατασταθεί και το άγαλμα του Μαύρου Καβαλάρη του Νικολάου Πλαστήρα και μάλιστα ονομάζεται και η πλατεία της Χίου ή Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα .
Όπως οι αρχαίοι τιμούσαν τους Ολυμπιονίκες γκρεμίζοντας τα τείχη των πόλεων και για να μην γίνουμε “μαλλιά κουβάρια” η πνευματική ηγεσία και ο αθλητισμός στο νησί μας και διχάσει η όποια τιμητική διάκριση και ονοματοδοσία στους Ολυμπιονίκες μας, προτείνω στις Αρχές του τόπου μας αντί να γκρεμίζονται τείχη που δεν υπάρχουν.. ας γκρεμίσουν τις παλιές εγκαταστάσεις του ΝΟΧ και να κτιστούν νέες και να δοθεί στο νέο συγκρότημα καθώς και στην περιοχή με την τιμητική διάκριση και ονομασία ” ΧΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ” !
Οι φωτογραφίες καταγράφουν αλήθειες και την ιστορία του ναυταθλητισμού της Χίου και της περιοχής γενικότερα!
Ας το σκεφτούν όλοι οι φορείς του τόπου μας καθώς και ευεργέτες και εφοπλιστές και ας βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη τους και να στηθεί ένα νέο κέντρο αθλητισμού στην περιοχή του ΝΟΧ ή Αγιασμένου ή ΜΠΕΛΛΑ ΒΙΣΤΑ αντάξιο του ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Χίου που έκτισε η οικογένεια Μιχάλη και Σταματίας ΞΥΛΑ !
Εύχομαι να το δουν όλοι με ανοικτά μυαλά και να φροντίσουν για την υλοποίηση του για να τιμήσουν τους λαμπρούς ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ !
Καλό βράδυ και εύχομαι να τους φωτίσει η Παναγία μας που εορτάζει σε τρεις μέρες και σήμερα η Αγία Φωτεινή !
Χίος 12 Αυγούστου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης
 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.