Ναυτική εκπαίδευση: επένδυση για το μέλλον των Οινουσσών και της Χίου

Η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και οι νέοι στόχοι στους οποίους θα κινηθεί η ναυτική εκπαίδευση σε Χίο & Οινούσσες ήταν το αντικείμενο της μακράς συζήτησης & ανταλλαγής απόψεων, που είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Χίο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στην  ΑΕΝ Χίου συμμετείχε  ο Δήμαρχος  Οινουσσών κ. Γεώργιος Στ. Δανιήλ, ο οποίος συζήτησε  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το εκκρεμές ζήτημα της έναρξης λειτουργίας της Σχολής Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες και τόνισε την επίσπευση των διαδικασιών.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας διαβεβαίωσε ότι έχει εντάξει στις προτεραιότητές του το ζήτημα και έδειξε ενδιαφέρον να αντιμετωπιστούν όλες οι δυσλειτουργίες, που δημιουργεί η αλλαγή του Κανονισμού Σπουδών στις Ακαδημίες Εμπ. Ναυτικού.

Την υποστελέχωση των Ακαδημιών σε ένστολο και εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και άλλα οργανωτικά ζητήματα έθεσαν οι επικεφαλής των ΑΕΝ Οινουσσών Πλωτάρχης κ. Παντελής Βατούσης και Χίου Αντιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Μάργαρης, ενώ στη συνάντηση μετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Μπουγδάνος  καθώς και ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.  κ. Γεώργιος Σκανδάλης, με λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες  όπου τονίστηκε ο σημαντικός κοινωνικός & εκπαιδευτικός ρόλος των ΑΕΝ στα νησιά μας.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών επεσήμανε τον σημαίνοντα ρόλο, αλλά και την μακρά ιστορική διαδρομή, που έχει η ναυτική εκπαίδευση στην ακριτική κοιτίδα της ναυτοσύνης και τόνισε ότι οι Οινούσσες είναι ο ιδανικός τόπος για την εκπαίδευση των νέων ναυτίλων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.