ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ! – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ!

Καλούμε τα εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, όλους τους φορείς όλο το λαό της Χίου, καθένα καθεμιά που ανησυχεί, σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Απαντάμε αποφασιστικά, συμμετέχοντας μαζικά στη διαμαρτυρία δυο μέρες πριν την προγραμματισμένη ψήφιση στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας!

 

Την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να κλιμακώνεται και να γιγαντώνεται, η κυβέρνηση προχωρά στην επέκταση της λεγόμενης εταιρικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που προβλέπεται από αυτή τη Συμφωνία. Πρόκειται για συμφωνία, που δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ο οποίος ήδη ζει από πρώτο χέρι στην τσέπη τον λογαριασμό της εμπλοκής. Αντίθετα, σηματοδοτεί νέους κινδύνους, την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για το ποιος θα έχει τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

 

Τη Συμφωνία αυτή υπέγραψε τον Οκτώβρη του 2021, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν. Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν.

 

Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

 

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας, εμείς έχουμε τη δύναμη, να μην μείνουμε θεατές! Καλούμε όλους και όλες σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

 

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!

 

Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Παν. Νικήτας                              Σοφία Γατανά

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.