Να θυμηθούμε πριν ψηφίσουμε την καταστροφική πενταετία 2010-2014 της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την διαφορά στη ζωή μας σήμερα

Έχουν μείνει λίγες μέρες μέχρι τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου. Εκλογές ιδιαίτερα σημαντικές και εξαιρετικά καθοριστικές για το μέλλον της Χώρας μας, την πορεία που θα συνεχίσει να έχει και φυσικά το μέλλον όλων μας .

Μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ,επιχειρήθηκε αρχικά να παρουσιασθεί μια τελειωμένη κατάσταση με την ΝΔ να παρουσιάζεται ως να είναι αδιαφιλονίκητα νικητής στις εκλογές.

 

Δεν  αμφισβητώ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μήνυμα των πολιτών το οποίο ελήφθη  άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτυπώνεται έμπρακτα  στο Κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ 2019-2023, με σειρά από παρεμβάσεις και ελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη. Θέλω όμως  να τονίσω ότι άλλη βαρύτητα έχει η ψήφος στις Ευρωεκλογές  και άλλη στις Εθνικές εκλογές. Η Επιχειρούμενη ταύτιση της ψήφου είναι λανθασμένη και γίνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει και το παιχνίδι ξεκινά το πρωί της 7ης Ιουλίου που θα ανοίξουν οι κάλπες. Όλοι μας θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά ,να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και να θυμηθούμε.  Στην ΝΔ και στα ΜΜΕ που την στηρίζουν με κάθε τρόπο, νομίζουν ή μάλλον τους βολεύει να πιστεύουν ότι ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου και ξέχασε ποιοι είναι και τι μας έχουν κάνει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ,θέλουμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές και δεν ξεχνάμε  την καταστροφική πενταετία 2010-2014 όπου 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας βγήκαν στην ανεργία και  ότι επί Κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ 400.000 άνεργοι συμπολίτες μας ξαναβρήκαν  δουλειά. Δεν ξεχνάμε ακόμη ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 11%, ότι καταργήθηκε ο ντροπιαστικός υποκατώτατος και ότι  250.000 εργαζόμενοι έχουν πια καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες, γιατί επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτη για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι 7 στις 10 θέσεις που δημιουργήθηκαν από το 2015 είναι πλήρους απασχόλησης.

Δεν ξεχνάμε ότι δεν  οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απώλεια 25% του ΑΕΠ ,δεν έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ 300.000 Έλληνες στο εξωτερικό, δεν πέταγε ο ΣΥΡΙΖΑ τους ανασφάλιστους έξω από τα νοσοκομεία, δεν άφηνε τους  ασθενείς χωρίς φάρμακα, για να κερδίζουν κάποιοι μίζες και δωράκια.

Όλα αυτά τα έκαναν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και σήμερα ονειρεύονται ότι θα τους ανοίξει ο δρόμος για να τα ξανακάνουν.

Όμως δεν είναι μόνο όσα έκαναν που χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια για να χωρέσουν όλα, αλλά είναι και αυτά που λένε απροκάλυπτα και άλλα που τους ξεφεύγουν.

Είναι η παραδοχή συνεργάτιδας του Προέδρου της ΝΔ ότι ήταν μεγάλο λάθος που δεν κόπηκαν οι συντάξεις, η παραδοχή του Προέδρου της ΝΔ στην πρώτη συνέντευξη αφού έγινε Πρόεδρος της ΝΔ ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις, είναι η άποψη τους για το ασφαλιστικό και τα «κίνητρα» που θα δοθούν για ιδιωτική ασφάλιση, είναι το 1πρός 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο και τέλος η μεγαλύτερη παραδοχή ότι έχουν κρυφό πρόγραμμα είναι ότι κρύβονται και δεν τολμά ο Πρόεδρος της ΝΔ να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο και έναν άλλο μεγάλο μύθο ότι η ΝΔ είναι υπέρ των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Μετά την τρομακτική ύφεση που έζησε η χώρα, πρωτοφανή σε καιρό ειρήνης, από το 2010 ως το 2014,συμπληρώνονται 4 έτη με συνεχής αναπτυξιακούς ρυθμούς. Οι εξαγωγές, η βιομηχανία, η οικοδομή, ο τουρισμός καταγράφουν εξαιρετικές επιδόσεις την τελευταία τριετία.

Ολημερίς παρουσιάζονται από τα κανάλια με το σιγοντάρισμα των αντικειμενικών δημοσιογράφων ως φιλοεπενδυτές που θα μας σώσουν γιατί εκείνοι ξέρουν, είναι σοβαροί και θα ανοίξουν τις αγκάλες τους οι επενδυτές. Άλλο ένα ψέμα.

Η Αλήθεια που αποδεικνύεται από τα δεδομένα και όχι από δημοσιογράφους που είναι υποψήφιοι με την ΝΔ(αυτοί είχαν αναλάβει να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες),είναι ότι: από τις 21 Αυγούστου του 2018 που μας έβγαλε από τα μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, πατάμε ξανά στα πόδια μας γερά. Ρυθμίστηκε  το χρέος της χώρας και  έχουμε πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, έχουμε 34 δις απόθεμα στα δημόσια ταμεία και το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού στις αγορές, κάτι  που ποτέ δεν είχε η Ελλάδα.

Στην ΝΔ ονειρεύονται ξανά μια χώρα υποχείριο των δανειστών και το μνημόνιο άλλοθι για να υλοποιούν ότι πιο αντιδραστικό. Ονειρεύονται συμφωνίες με μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους της ιδιωτικής ασφάλισης για να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση και όλα τα δημόσια αγαθά για να ευημερεί το κεφάλαιο εις βάρος των μικρομεσαίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε όλα όσα δεν ήθελε το παλιό κατεστημένο να καταφέρει και γι αυτό τον λόγο θέλουν να φύγει. Όμως την απάντηση θα την δώσει ο λαός που θα επιλέξει αν θέλει να ζει με συνθήκες κανονικότητας ή με την μέγγενη του ΔΝΤ και των δανειστών.

Είναι στο χέρι του λαού αν θα πάμε μπροστά και θα αποφασίζουμε εμείς για την ζωή μας ή θα επιστρέψουμε ξανά στις μαύρες μέρες της μιζέριας,  της διαφθοράς και της οπισθοδρόμησης.

Σέργης Φραγκίσκος

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΙΟΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.