ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Η συνέχιση του επεκτατικού πολέμου στην Ουκρανία, με τους ανταγωνισμούς μεταξύ Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε με θύμα τον λαό της Ουκρανίας, εγκυμονούν συνθήκες γενικευμένης εμπόλεμης κατάστασης, με θύματα τους λαούς.

Από την αρχή της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, παρακολουθούμε καθημερινά με αγωνία τα του πολέμου και φυσικά ο νους μας εκτός από τους άμαχους βρίσκεται κοντά στους Έλληνες και αλλοδαπούς Ναυτεργάτες που από την πρώτη μέρα του πολέμου βρίσκονται σε λιμάνια της Ουκρανίας ή στην Μαύρη και Αζοφική θάλασσα.

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του υπουργείο Ναυτιλίας στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται 8 πλοία με ελληνική σημαία, καθώς και ένα Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Μάλτας.

  • Στα εννέα αυτά πλοία υπηρετούν 66 Έλληνες ναυτικοί.
  • Από τα οκτώ Ελληνικά εμπορικά πλοία τα δύο βρίσκονται στην Οδησσό, τα τρία στο Στενό του Κερτς και τα τρία στο Νοβοροσίσκ. Το Ελληνόκτητο πλοίο βρίσκεται στην Οδησσό.
  • Επίσης από τα οκτώ πλοία με Ελληνική σημαία τα τρία είναι φορτηγά και τα πέντε δεξαμενόπλοια. Το Ελληνόκτητο πλοίο είναι φορτηγό.

Η ανησυχία μας μεγαλώνει με το χθεσινό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας (Κλάδος Β / Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας) στο οποίο αναφέρεται ότι:

  1. Κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στην Υπηρεσία µας από φίλια πηγή, το ΝΑΤΟ έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο παράπλευρης απώλειας (Very High Risk of Collateral Damage) ή απευθείας κτυπήματος σε εμπορικά πλοία στο ΒΔ τμήμα του Εύξεινου Πόντου.
  2. Ειδικότερα, σύμφωνα µε τον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του ΝΑΤΟ, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, κατά μήκος της ουκρανικής ακτογραμμής της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στον Κόλπο της Οδησσού, αυξάνεται.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο κίνδυνος εμπλοκής των δορυφορικών συστημάτων (GPS), της πλαστογράφησης του AIS (AIS spoofing), της παρεμβολής στις επικοινωνίες, των ηλεκτρονικών παρεμβολών και των κυβερνοεπιθέσεων στην περιοχή θεωρείται υψηλός.         H ενημέρωση καταλήγει ότι δεν µμπορεί να αποκλειστεί η παρενόχληση και η εκτροπή της ναυσιπλοΐας στην εν λόγω περιοχή.

  1. Σύμφωνα µε την εν λόγω ενημέρωση, έχει εκδοθεί αριθμός προειδοποιήσεων από την αρμόδια για την περιοχή (NAVAREAΙΙΙ) Υδρογραφική Υπηρεσία της Ισπανίας (η οποία είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση προειδοποιήσεων για την περιοχή του Ευξείνου Πόντου και της Αζοφικής), που αφορά μεταξύ πολλών άλλων και προειδοποιήσεις για περιοχές απαγόρευσης ναυσιπλοΐας λόγω κινδύνου νάρκης (Navigation prohibited mine danger).

Είναι ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης, των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών, για τον άμεσο απεγκλωβισμό των πλοίων και τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής των Ναυτεργατών.

Να μην πληρώσουν οι Ναυτεργάτες τους επεκτατικούς ανταγωνισμούς, με τις ζωές τους.

Καλούμε τα Ναυτεργατικά σωματεία, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΡΩΣΙΑ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Επισυνάπτεται ο Νατοϊκός χάρτης για την συγκεκριμένη περιοχή

Με αγωνιστικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δ.Σ ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.