ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. «Φαίδωνας και Ελλάνικος» της Μαρίας Μπάστα

 

«Καλώς ήρθες στο βασίλειό μου, φύλακα του Ελλάνικου» είπε στον Φαίδωνα μια φωνή ίδια με το αγριεμένο κύμα, αλλά και τρυφερή σαν τον αφρό που γλύφει τις ακτές της Χίου τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού…

«Οι προσευχές σου πάντοτε έφταναν στα αυτιά μου, όπως κι εκείνες του πατέρα σου, του παππού σου και όλων των προγόνων σου. Κι εγώ έκανα πάντοτε ό,τι ήταν δυνατό για να σας προστατεύω γιατί γνώριζα ότι αγαπάτε και τιμάτε το βασίλειό μου» είπε ο Ποσειδώνας κοιτώντας τον Φαίδωνα. «Τώρα όμως σε νιώθω φοβισμένο γιατί πιστεύεις ότι έχασες τον Ελλάνικο»…

Διαλέγουμε τον κόσμο της Ιστορίας και ταξιδεύουμε στο 481 π.Χ, ακολουθώντας έναν μικρό Χιώτη, τον Φαίδωνα, που ονειρεύεται να ταξιδέψει με το πλοίο του πατέρα του για να ανακαλύψει τον κόσμο. Δεν μπορεί όμως να φανταστεί ότι η ζωή του θα βρεθεί σε θανάσιμο κίνδυνο και ότι οι υποτιθέμενοι φίλοι στην πραγματικότητα είναι εχθροί. Με συντροφιά του μια πανέξυπνη γάτα και το μαγικό φυλαχτό της οικογένειάς του, ταξιδεύει στις αποικίες της αρχαίας Ελλάδας, ανακαλύπτει τα μυστικά του Ελλάνικου και, με τη βοήθεια του Ποσειδώνα και της Αθηνάς, στηρίζει την πατρίδα του την πιο δύσκολη στιγμή.

To βιβλίο «Φαίδωνας και Ελλάνικος» της Μαρίας Μπάστα #μόλις_κυκλοφόρησε και μπορείτε να το βρείτε στο σάιτ μας (patakis.gr/bkm/12863) και σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.