Νεκρός 24χρονος ανθυποπλοίαρχος σε χώρο του bow thruster

Την ζωή του έχασε ο ανθυποπλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου SHANDONG ZIHE την 1 Οκτωβρίου και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω με προορισμό το αγκυροβόλιο Banco Del Hoyo δυτικά των στενών του Γιβραλτάρ. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι που βρίσκεται στον κόλπο της Γουινέας.

Ο άτυχος ναυτικός δεν πήγε να αντικαταστήσει τον υποπλοίαρχο στη γέφυρα για να πάει να φάει. Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε και όλο το πλήρωμα συγκεντρώθηκε στον σταθμό συγκέντρωσης. Στις 1900 UTC ο ανθυποπλοίαρχος βρέθηκε στο χώρο του bow thruster χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του πλοίου.

Ο ναυτικός ήταν ακόμη ζωντανός αλλά στις 2047 UTC δηλώθηκε νεκρός από τη Telemedical Maritime Assistance Service (TMAS), η οποία ενημερώθηκε κατευθείαν αφού βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πλοίο κατέφτασε στο Europa Point του Γιβραλτάρ στις 3 Οκτωβρίου. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια του θανάτου και μέχρι εκείνη την στιγμή όλα έδειχναν αυτοκτονία. Ο άτυχος άντρας ήταν 24 χρονών από την Ινδία και μπάρκαρε στο τέλος Αυγούστου από το Λόμε του Τόγκο.

Πηγή: e-nautilia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.