ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ “ΔΩΡΟ” ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ του Αριστείδη Ζαννίκου

 

Εν αρχή να ευχηθούμε σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα, αλλά και στους εδώ και στους απανταχού της Γης ναυτικούς μας “Χρόνια Πολλά”. Ο Άγιος Νικόλαος ας είναι πάντα προστάτης των ιδίων αλλά και κάθε Χριστιανού.

Ανήμερα της γιορτής του δέχθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης το καλύτερο ίσως δώρο που θα μπορούσε να του προσφερθεί  από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Πλέον, με τον “αέρα” του νικητή κατά την χθεσινή πρώτη αναμέτρηση των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), θα αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή με τον Γιώργο Παπανδρέου που πλησιάζει να κλείσει τα εβδομήντα του χρόνια.

Ο Ανδρουλάκης, μόλις 42 ετών, με δέκα μονάδες μπροστά, δείχνει να είναι το φαβορί για άνετη επικράτηση έναντι του πρώην Πρωθυπουργού. “Προίκα” του Νίκου, όχι μόνο το νεαρό της ηλικίας, αλλά και η πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει από το 2014 ως Ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού χώρου.

΄Ισως δεν είναι τυχαίο ότι, κατά τη δεύτερη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο, έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας ενώ συμμετέχει ως μέλος στις κρίσιμες (για τη Χώρα μας) Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Διεθνούς Εμπορίου, Αλιείας, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Γέννημα – θρέμμα της Κρήτης, πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός, αν τελικά αναδειχθεί νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) είναι φυσικό να θελήσει να ψάξει, να βρεί και να γυρίσει πίσω στο “κομματικό μαντρί” τα χιλιάδες “απολωλότα πρόβατα” που, τα τελευταία χρόνια, σαστισμένα, βρέθηκαν στα “μαντριά” του Αλέξη ή του Κυριάκου.

Από το “μαντρί” του Κυριάκου ίσως να μην περιμένει πολλές επιστροφές. Από το “μαντρί” όμως του Αλέξη; Ας θυμηθούμε ότι, ο Αλέξης, κατά τις εκλογές του 2019, στην Κρήτη, την πατρίδα του Ανδρουλάκη, κυριολεκτικά σάρωσε. 43% στο Ηράκλειο, 37% στα Χανιά, το ίδιο ποσοστό και στο Ρέθυμνο, 35% στο Λασίθι.

Το κάποτε “πράσινο νησί”, έδωσε τότε στο ΣΥΡΙΖΑ φοβερά ποσοστά ένώ στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) ποσοστά από 15 και 11 έως 10 και 6%. ΄Αραγε, στις επόμενες εκλογές, τί θα μπορούσε να προκύψει από τις κάλπες όταν, κατά τα φαινόμενα, στο χώρο της κεντροαριστεράς θα έχουν να αναμετρηθούν ένας ήδη “φθαρμένος” Αλέξης που θα πλησιάζει τα 50 του και ένας “φρέσκος” αρχηγός, άφθαρτος και με τον αέρα του πολύπειρου Ευρωπαίου πολιτικού;

 Κατά μιά πρώτη εκτίμηση, αν ο Κυριάκος πρέπει να προβληματισθεί σοβαρά από τυχόν επικράτηση του Ανδρουλάκη την προσεχή Κυριακή, ο Αλέξης θα πρέπει να τα “βάψει μαύρα” ή έστω να αρχίσει “να τρέμει” την, όχι απίθανη, ριζική ανατροπή των πολιτικομματικών συσχετισμών. Η εκτίμηση, δείχνει να είναι βάσιμη, στο βαθμό βέβαια που οι “φυλές” του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) θα παραμείνουν ενωμένες και μετά την προσεχή Κυριακή.

Μη ξεχνάμε ότι, το 2015, στην πιο κρίσιμη στιγμή του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος το διέσπασε, αποχωρώντας απ’ αυτό και ιδρύοντας το ΚΙΔΗΣΟ του οποίου, περιέργως, ακόμη παραμένει αρχηγός !! Άραγε, αν χάσει τώρα από τον Ανδρουλάκη, θα παραμείνει “πιστός στρατιώτης” της Παράταξης;

 

Υ.Γ. Θυμίζω ότι, η διάσπαση που προκάλεσε το 2015 ο Γιώργος, ήταν η κύρια αιτία που η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” αναδείχθηκε τρίτο Κόμμα με 6,28%, όταν, το μεν ΠΑΣΟΚ, με 4,6% βρέθηκε στην έβδομη θέση, (μετά το “ΠΟΤΑΜΙ” το ΚΚΕ και τους ΑΝΕΛ), το δε ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου στην όγδοη, με μόλις 2,47% !!! Αυτά για να “μη ξεχνιόμαστε”….

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.