ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: “ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ” του Αριστείδη Ζαννίκου

Ο Ανδρουλάκης το ξεκαθάρισε οριστικά:

– Καμία στήριξη από ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ. Καμία συγκυβέρνηση με Μητσοτάκη.

Ας κυβερνήσει μόνος του. Ας τον καταστήσει ο Ελληνικός Λαός ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ. Αυτό, μέσες-άκρες, μας λέει ο Νίκος.

Ο Νίκος έχει κάποιο δίκιο. Και ας τον κατηγορούν μερικοί ότι συμπεριφέρεται ανεύθυνα. Βλέπει (και προσβλέπει) στο “μετά”. Επιδιώκει να καταστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ Κόμμα Εξουσίας. Θέλει να “πληρώσει” ο ΣΥΡΙΖΑ το τίμημα για όσα αυτός διέπραξε  κατά του ΠΑΣΟΚ.

Κατ΄ουσίαν, ο Ανδρουλάκης, ρίχνει μια “ζαριά”. Τούτο διότι, ο Κυριάκος, αντί για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, μπορεί να βγει από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ. Και αυτό κάποιοι το εκλαμβάνουν και το προπαγανδίζουν ως “κίνδυνο για τη Δημοκρατία”.

Αν το δούμε λογικά, αυτό το ενδεχόμενο, (της Παντοδυναμίας), μόνο από ένα αρνητικό μπορεί να συνοδευθεί:

– Από αλαζονεία !!

΄Ομως, αλαζονεία (ήδη) διαπιστώνουμε και σε ηγετίσκους μικρών σχηματισμών ή μεσαίου μεγέθους Κομμάτων.

Αλαζόνας ήταν τόσο ο Κων/νος Καραμανλής όσο και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και όσοι Πρωθυπουργοί  ακολούθησαν αλαζόνες ήταν.

Σημασία έχει αν έστω και αλαζόνες την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ που τους πρόσφερε το εκλογικό Σώμα, την αξιοποίησαν θετικά ή την σπατάλησαν αρνητικά.

Το Νοέμβριο του 1974, ο Κων/νος Καραμανλής πέτυχε το θηριώδες 54,37%. Εξέλεξε 219 Βουλευτές. Να θυμηθούμε πώς αξιοποίησε (θετικά) την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του;

– Δίκασε και φυλάκισε του Χουντικούς. Νομιμοποίησε το Κ.Κ.Ε. ΄Ελυσε με δημοψήφισμα οριστικά το πολιτειακό πρόβλημα και αποκατέστησε τους δημοκρατικούς θεσμούς. ΄Εβγαλε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ εις ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή αυτό δεν απέτρεψε την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Τέλος, το πολύ σημαντικό, έθεσε τις βάσεις, ώστε, με το κύρος της ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ του το 1977, να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να δεχθούν την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ.

Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του, μας βγήκε σε καλό. Σε μεγάλο καλό.

Το ίδιο συνέβη και με την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ που πρόσφερε ο Ελληνικός Λαός στον Ανδρέα Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 1981. ΄Ελαβε τότε 48,07% και εξέλεξε 172 Βουλευτές. Επανεκλέχθηκε το 1985 με ποσοστό 45,82%. Η παντοδυναμία του “μέτρησε” θετικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με το κύρος της παντοδυναμίας του πέτυχε τόσα όσα λίγοι ηγέτες θα μπορούσαν.

΄Εναν ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ηγέτη, εκλεγμένο δημοκρατικά, τον υπολογίζουν όλοι, φίλοι και εχθροί. Αυτό ακριβώς έχει ανάγκη η Πατρίδα μας ειδικά τώρα μετά την πανηγυρική επανεκλογή Ερντογάν. Όπως έχει ανάγκη και μια Αξιωματική Αντιπολίτευση υπεύθυνη, συνετή, αξιόπιστη και σοβαρή. Και τα δύο, ως ανάγκες των καιρών, θα τα αποφασίσει το κυρίαρχο εκλογικό Σώμα σε τρεις εβδομάδες. Ας ευχηθούμε η απόφαση να αποδειχθεί ΣΟΦΗ !!

Καλό μήνα να έχουμε, καλό και ήρεμο καλοκαίρι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.