Νοθεία στα καύσιμα – κάτω από 50% διαφεύγει από τον έλεγχο

 

 

 

Ο γνωστός μας Υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης πήγε το αμάξι του στο συνεργείο, του είπαν είχε φουλάρει νοθευμένα καύσιμα, έστειλε το συνεργείο ελέγχου ΚΕΔΑΚ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο δεν βρήκε νοθεία στο βενζινάδικο. Βέβαια του εξήγησαν πως όταν η νοθεία είναι κάτω από 50% τα παλιά όργανά που έχουν δεν την ανιχνεύουν.

Όλα αυτά τα είπε δημόσια στην πρωινή εκπομπή του Σκάι και με τον λεπτομερή και ευχάριστο τρόπο αυτό που εκφράστηκε, ενημερώθηκαν όλοι οι Έλληνες, καταναλωτές και πρατηριούχοι πως η νοθεία κάτω από 50% δεν ανιχνεύεται από το μοναδικό αρμόδιο συνεργείο ΚΕΔΑΚ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ανάφερε ότι σφράγισαν πρατήρια και ότι γίνονται επιστάμενοι έλεγχοι, προφανώς για άνω του 50% νοθεία και ότι τα όργανα ελέγχου του κράτους υστερούν σε σχέση με την εξέλιξη των τεχνικών νοθείας. Αναφέρθηκε και ότι για την διαδικασία παραλαβής – παράδοσης καυσίμων δεν είναι ενιαία η τεχνική και τα χρησιμοποιούμενα όργανα που έχει ορίσει η πολιτεία, πράγμα που δυσκολεύει περισσότερο τους ελέγχους.

Μοιάζει σαν αδικία, για όσους μέχρι τώρα δεν κάνουν νοθεία, σε σχέση με αυτούς που κάνουν να μην μπουν κι αυτοί στο χορό, με κάτω από 50% νοθεία, τώρα που το ξέρουν.

Ο βουλευτής Λάρισας κος Μάξιμος Χαρακόπουλος, αμέσως κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό οικονομικών κ Σταϊκούρα και τον κ Γεωργιάδη, τονίζοντας απώλεια εσόδων – φόρων έως 1 δις € ποσό χρήσιμο στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Βέβαια κανένας λόγος για την ληστεία του καταναλωτή μέσω της νοθείας, ούτε από τον κ. Χαρακόπουλο ούτε από τον κ. Γεωργιάδη.

Το ΙΝΚΑ δεν θεωρούμε ότι είναι αστεία τα ποιο πάνω αναφερόμενα, για να παρουσιάζονται ως χαριεντισμοί.

Εφ όσον όμως, οι μεν πρατηριούχοι δηλώνουν με στοιχεία, πως το ποσοστό κέρδους τους είναι ελαχιστότατο, πράγμα που μπορεί και να μην καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας τους, η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει και να μπορούν να επιβιώσουν οι πρατηριούχοι αλλά και να εξαφανιστεί η νοθεία.

Δεν κάνουμε δεκτή ανοχή ούτε σε βάρος των πρατηριούχων ούτε σε βάρος των καταναλωτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.