Νότης Μηταράκης: ” Περάσαμε μια δύσκολη τριετία όμως δουλέψαμε και δουλεύουμε σκληρά για το καλό του τόπου”

 

 

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κος Νότης Μηταράκης το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου ευχαρίστησε όσους παρευρέθησαν στην μεγαλειώδη συγκέντρωση-ομιλία του σε γνωστό ξενοδοχείο του Καρφά αλλά και τους υπολοίπους που την παρακολούθησαν διαδικτυακά και συνέχισε  αναφέροντας τα κύρια σημεία της ομιλίας του.

«Βγήκαμε από την επιτήρηση μετά από δεκατρία χρόνια και μάλιστα όχι μόνο χωρίς να βάλουμε νέα οικονομικά μέτρα αλλά προχωρήσαμε σε 68 πρωτοβουλίες που έφεραν ελάφρυνση στους πολίτες. Αν αθροίσουμε τα ποσά για τα προγράμματα και τις ενισχύσεις που δόθηκαν από το κράτος σε αυτή την τριετία, ξεπερνάμε τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Μείναμε πιστοί στο σύνθημα: «είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη» που είχαμε διατυπώσει από την αρχή της θητείας μας.

Ήταν μια δύσκολη τριετία με δύσκολες στιγμές που έπρεπε να παρθούν δύσκολες αποφάσεις. Όμως στα δύσκολα είχαμε σταθερό τιμόνι τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα μας οδηγήσει  με επιτυχία και στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν το 2023 και που σίγουρα θα νικήσει και πάλι η Νέα Δημοκρατία σχηματίζοντας μια σταθερή και δυνατή κυβέρνηση αν όχι από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση σίγουρα στην δεύτερη που θα ακολουθήσει.

Δουλέψαμε σκληρά για την ανόρθωση της οικονομίας και πετύχαμε πολλά, στο μεταναστευτικό παραλάβαμε χάος και πετύχαμε να μην είναι το θέμα που απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες. Στα εθνικά μας θέματα μείναμε ακλόνητοι στις προκλήσεις, δυναμώσαμε την παρουσία μας στα διεθνή Forum, δημιουργήσαμε ισχυρές συμμαχίες και ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας με εξοπλισμούς τους οποίους να θυμίσω δεν ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Χίο κάναμε τις παρεμβάσεις που έπρεπε στο μεταναστευτικό. Μειώσαμε τα άτομα που βρίσκονταν στην Χίο, κλείσαμε τα διαμερίσματα, μειώσαμε τους διαμένοντες στην ΒΙΑΛ και εργαζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αλλαγή της τιμωρητικής συμφωνίας του Δουβλίνου που αδικεί και τιμωρεί τις χώρες πρώτης υποδοχής.

Μονιμοποιήσαμε το μειωμένο ΦΠΑ των νησιών και το διαχωρίσαμε από το Μεταναστευτικό ενώ καταφέραμε να αλλάξουμε το φορολογικό κώδικα της ΕΕ και έτσι από 1ης Ιανουαρίου 2025 να μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ στα μικρά νησιά, συγκεκριμένα  για το νομό μας ,  στα Ψαρά και τις Οινούσσες.

Προχωράμε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που είχαν τελματωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Το φράγμα Κόρης Γεφύρι, το νέο Δικαστικό Μέγαρο, το νέο Τελωνείο – Πύλη Σένγκεν, το Αεροδρόμιο, σχολεία, δρόμους, αντιπλημμυρικά και πλήθος άλλα έργα μικρά και μεγαλύτερα.

Προχωράμε τον χωροταξικό σχεδιασμό για την Χίο, ψηφίσαμε τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα επιδοτεί τις επιχειρήσεις με 70% στον Νομό μας και εργαζόμαστε πάνω σε πλήθος άλλες παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ανάπτυξη του τόπου μας και την δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας.

Το θέμα της δημιουργίας δομής στο Θόλος έχει λήξει.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει τελεσιδικήσει στα θέματα των αδειοδοτήσεων ενώ το Πρωτοδικείο Χίου έχει αποφασίσει ότι η διεκδικούμενη έκταση από τον Δήμο Χίου τελικά ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Υπάρχει ένα θέμα πρόσβασης στην ιδιοκτησία αυτή. Μόλις λυθεί και αυτό το θέμα θα ξεκινήσουν άμεσα η εργασίες στην περιοχή.

Δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά για την Χίο γι΄ αυτό θα είμαι και πάλι υποψήφιος Βουλευτής στην Χίο στις ερχόμενες εκλογές.»

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.